Corina de Feijter
Corina de Feijter Foto: Aangeleverd

Zet ‘m op 60

Algemeen

Deze wekelijkse rubriek wordt gevuld door medewerkers en voorlichters van het Infopunt Duurzaam Doen uit Steenwijk. Elke week geven zij een tip waarmee we Steenwijkerland een stukje groener kunnen maken.

Corina de Feijter bijt de spits af. Zij doet de communicatie van het Infopunt Duurzaam Doen en is lid van de werkgroep IK BEGIN. Deze groep vrijwilligers zet zich in om inwoners van Steenwijkerland bewust te maken van de mogelijkheden om energie te besparen en zo samen te zorgen voor een duurzame en meer groene leefomgeving. 

De hoge gasprijs beheerst al weken het nieuws. De energierekening dreigt hierdoor voor veel mensen onbetaalbaar te worden. Je kunt een aantal dingen zelf doen om te besparen op je energiekosten. Zoals deze tip:

Zet ‘m op 60ºC
De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC. Ook installateurs doen dat. Het idee is dat het dan altijd warm blijft in huis, ook als jouw huis slecht gesoleerd is of als het heel koud is. Je gebruikt dan wel meer energie dan nodig is en betaalt dus eigenlijk te veel. De cv-ketel werkt efficiënter op 60ºC. Stel de ketel daar dus op in. Deze snelle besparing scheelt je veel gas en dus geld. En dit zonder verlies van comfort. Je loopt geen risico op een koude douche. Het is vrij eenvoudig zelf te doen. Kijk hiervoor op de website zetmop60.nl.

Wil je meer tips of adviezen over hoe je energie kunt besparen of je huis energiezuiniger kunt maken? Kom dan langs in het Infopunt Duurzaam Doen, Kerkstraat 4 in Steenwijk. Onze voorlichters helpen je graag verder. Kijk voor meer informatie op: duurzaamsteenwijkerland.nl

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 23 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26