Afbeelding
Foto: Pixabay

Steenwijkerlandse strooiploeg klaar voor nieuw winterseizoen

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - De zoutloods is gevuld, de overzichtskaart met strooiroutes bijgewerkt en de strooiwagens hebben een onderhoudsbeurt gehad. De gemeentelijke strooiploeg is daarmee klaar voor de komende winter. Op drie dagen kunnen inwoners gratis strooizout ophalen. 

Hoewel de temperaturen nog niet onder nul zijn, is vanaf 1 november het gladheidsseizoen begonnen en heeft de gemeente de afgelopen periode de nodige voorbereidingen gedaan. Het vaststellen van de strooiroutes is daar een onderdeel van. Wethouder Marcel Scheringa: “Elk jaar kijken we of er aanpassingen nodig zijn. Dat doen we aan de hand van vragen of opmerkingen van inwoners en ook op basis van ervaringen van de strooiploeg in het jaar ervoor. Daarnaast kijken we naar de actuele situatie: zijn er veranderingen waarmee we in onze strooiroutes rekening moeten houden. De bijgewerkte en vastgestelde strooiroutes zetten we per kern op de gemeentelijke website, zodat iedereen ze kan bekijken.” Voor het strooien van de wegen in Steenwijkerland worden – als dat nodig is – naast de gemeentelijke strooiploegen ook lokale aannemers ingezet.

Zoutbakken
Op veel plekken in de gemeente zijn, in overleg met de Plaatselijke Belangen en Wijkverenigingen, zoutbakken geplaatst. Deze bakken zijn weer bijgevuld zodat omwonenden die delen van het gebied begaanbaar kunnen houden waar de strooiwagens niet kunnen komen. Daarnaast kunnen inwoners als stimulans om hun eigen trottoir schoon en veilig te houden, op een aantal dagen gratis strooizout ophalen.

Gratis strooizout afhalen
Op de volgende dagen in november kunnen inwoners van Steenwijkerland gratis strooizout afhalen (maximaal 5 kilo per persoon):
- Woensdag 24 november en woensdag 1 december van 09.00 tot 15.00 uur bij de werf in Steenwijk
- Dinsdag 30 november van 08.15 uur tot 12.15 uur tijdens de weekmarkt in Vollenhove
- Donderdag 2 december van 09.00 tot 12.00 uur bij de marktstandplaatsen in Oldemarkt

De gemeente vraagt iedereen om ook bij het ophalen van het strooizout te denken aan de coronamaatregelen en onderling 1,5 meter afstand te houden.

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 12 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 23 uur geleden