Jan Pijl
Jan Pijl Foto: Margreet Vloon

Jan Pijl nieuwe eigenaar E. de Boer & Zonen

· leestijd 1 minuut Algemeen

STEENWIJK - Aannemersbedrijf E. de Boer & Zonen heeft een nieuwe eigenaar. Zijn naam is Jan Pijl (50). De gebroeders Gerard en Henk de Boer draaien nu nog mee in het bedrijf, maar zijn van plan om aan het eind van dit jaar met pensioen te gaan.

Jan Pijl heeft Aannemersbedrijf E. de Boer & Zonen in mei van dit jaar overgenomen. Binnen de bouw en projectontwikkeling heeft hij vele jaren ervaring opgedaan. De nieuwe eigenaar woont nu nog in het midden van het land, maar is van plan om naar deze regio te verhuizen. In het verleden heeft hij al eens de Holland Venetië Tocht geschaatst en zo de omgeving leren kennen. “Eerst gaan we een vakantiewoning betrekken en daarna op zoek naar een woning,” vertelt hij. Pijl zegt dat zijn bedrijf voorlopig nog verder gaat onder de naam Aannemersbedrijf E. de Boer & Zonen. “Wel hebben we inmiddels onze huisstijl, website   bedrijfskleding vernieuwd,” voegt hij daaraan toe. 

‘Nieuw leven inblazen’
Onder leiding van Pijl heeft E. de Boer & Zonen al een groot deel van de werkzaamheden geautomatiseerd. “We willen het bedrijf nieuw leven inblazen en het oude imago afstoffen,” vat hij samen. De nieuwe eigenaar is van plan om het aannemersbedrijf verder uit te breiden en projectmatige werken aan te nemen. Zijn doel is om nog beter in te spelen op de toenemende behoefte aan woning- en utiliteitsbouw.

Kantongerecht
Aannemersbedrijf E. de Boer & Zonen is in 1947 opgericht. In de wijde regio bouwt en renoveert het familiebedrijf woningen, scholen, kantoorpanden en andere multifunctionele accommodaties. Al in 1870 zette voorvader De Boer zijn handtekening onder het bouwplan voor het kantongerecht aan de Markt in Steenwijk, waarin tegenwoordig Grand café De Rechter gevestigd.

Pensioen
De gebroeders Gerard en Henk de Boer werken nu nog mee in het bedrijf dat hun naam draagt. Aan het eind van het jaar nemen zij afscheid en gaan zij met pensioen. “Ze blijven het bedrijf een warm hart toedragen,” aldus Pijl.

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 6 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 7 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 9 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47