De zwemmers van Steenwijk'34
De zwemmers van Steenwijk'34 Foto: Aangeleverd

Steenwijk’34 succesvol in Genemuiden

· leestijd 2 minuten Sport

GENEMUIDEN – Afgelopen zaterdag 27 november reisden de zwemmers van Zwem- en Poloclub Steenwijk’34 uit Steenwijk af naar Genemuiden voor de derde ronde in het 7-kamp circuit, een reeks wedstrijden tussen de zwemverenigingen uit het noorden van Overijssel en de Noordoostpolder. 

Deze ronde werd dit keer door ZV Zwartsluis georganiseerd. Door alle coronamaatregelen, mochten er helaas geen ouders aanwezig zijn. Sommige zwemmers vonden dit erg jammer, maar ondanks dat werd er toch super gezwommen door alle zwemmers. Tijdens deze wedstrijd werd er door alle zwemmers de 100 meter vrije slag en 25 of 50 meter vlinderslag gezwommen.

Meisjes
Voor Steenwijk’34 mochten Manora Ponne en Debora Blok het spits afbijten op de 100 meter vrije slag. Voor beide dames was dit de eerste keer dat ze deze afstand mochten zwemmen. Zij lieten zien dat ze na de vele trainingsarbeid deze afstand prima aan konden. Op deze afstand was er dan ook een bronzen medaille voor Manora. Na deze afstand kwam voor Debora de 25 meter vlinderslag. Wat vond zij dit spannend, maar onder aanmoediging van het gehele team wist zij naar een gouden medaille te zwemmen. Ze verbeterde haar persoonlijke record met maar liefst 7 seconden. Daarna was het de beurt aan Manora, die de 50 meter vlinderslag mocht zwemmen. Ook dit was voor haar de eerste keer. Ook hier liet zij zien deze afstand al prima te beheersen en wist naar een gouden medaille te zwemmen.

Oudere meiden
Na de jongste meisjes was het de beurt aan de oudere meiden. Voor alle dames was de 100 meter vrijeslag als eerste afstand, echt een afstand die allen graag zwemmen. Persoonlijke records waren hier voor Karlijn Dijkshoorn, Leonore Heerschop, Esther van Benthem. De overige dames Sabine Lageweg, Janine ter Schure, Kaylen Schonewille en Marinke Hummelen zaten heel dicht bij hun persoonlijke record. Naast alle persoonlijke records of bijna persoonlijke records, laten de dames ook zien dat ze kunnen domineren op deze afstand tijdens een 7-kamp wedstrijd. In totaal wisten de dames hier drie maal goud en twee maal zilver te behalen, echt een top prestatie!

Jongens en heren
Als laatste mochten de jongens/heren starten. Ook zij zwommen dezelfde afstanden als de meiden en dames. Bij de heren was er, naast veel gezelligheid, ook een onderlinge strijd. Wie zwemt er wie eruit op welke afstand. Bij de 100 meter vrijeslag was het trainer Rick Driezen die aan het langste eind trok, gevolgd als tweede door Kylian Kooijman en als derde Jaydey Schonewille. Martijn Lageweg kwam net een paar honderdste te kort om Jaydey te verslaan. Maar de grootste verbetering kwam van Thomas van Scheepen op de 100 meter vrijeslag en Kay van Sleen op de 50 meter vlinderslag. Beide heren wisten hun persoonlijke record op deze afstand te verbeteren met ruim 4 seconden. Thomas was een lange tijd gestopt, en laat sinds dit seizoen zien dat hij het zwemmen nog zeker niet verleerd is.

Als laatste afstand was er ook voor de heren de 50 meter vlinderslag. Hier werden de meeste medailles behaald, namelijk twee maal goud, één keer zilver en één keer brons. De Steenwijk’34 zwemmers kunnen terug kijken op een zeer geslaagde en gezellige wedstrijd. Ze keerden huiswaarts met zes maal goud, zes maal zilver, vier maal brons en vijftien nieuwe persoonlijke records.

Ingezonden bericht van Steenwijk’34


Bestuurslid Ineke Kroese bekijkt een proef
Diplomarijden bij STAPS: alle 21 ruiters leggen dressuurproef succesvol af Sport 3 uur geleden
Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 3 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 17 uur geleden
Wie is er bang voor Virginia Woolf
Met twee video's: Komische Insta-typetjes van Merijn Scholten in De Meenthe Cultuur 19 uur geleden
Frans van der Velden zet een speler van Vitesse '63 op het verkeerde been
VV Steenwijk Old Stars is kampioen regiocompetitie Sport 19 uur geleden