Banner van het Textiel Festival Weerribben in de Wieden
Banner van het Textiel Festival Weerribben in de Wieden Foto: Aangeleverd

Stichting Textiel Festival Weerribben is weer uit de startblokken

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

OLDEMARKT -  Op 10, 11 en 12 juni volgend jaar gaat de vierde editie van het festival van start. Het beloven weer mooie dagen te worden. Thema deze keer is POP-UP.

Op achttien locaties in en rondom Oldemarkt zal in juni weer veel moois te zien zijn. Textielkunstenaars uit het hele land laten hun werk zien, professionals geven workshops voorafgaande aan het festival, er zijn demonstraties en wederom is er een textielmarkt in Dalzicht in Oldemarkt op de zaterdag en zondag. De organisatie van dit alles is in volle gang. In aanloop naar het festival worden er ook drie workshops georganiseerd om mensen met textiele technieken in aanraking te laten komen. De eerste twee worden in de Kringloopwinkels in Tuk en Vollenhove gegeven. En de derde wordt gegeven in de Woldschool in Steenwijkerwold.

Workshop ‘Maak het nieuw, maar anders’
Stichting Textiel Festival Weerribben is een samenwerking aangegaan met de Kringloopwinkels in Tuk en Vollenhove. Vanaf januari tot eind mei 2022 vindt in deze Kringloopwinkels uitgebreide workshops plaats gedurende tien weken (eens per twee weken). Deze workshop heet: ‘Maak het nieuw, maar anders’. Met bestaande materialen van textiel, wol, garen, knopen et cetera gaan de deelnemers aan de slag om nieuwe dingen te maken van bestaand materiaal. Dat kan van alles zijn: poppen, tassen, kussens, kleding en mooie objecten om naar te kijken. Er kunnen maximaal acht deelnemers per Kringloop worden toegelaten. Uitgekozen werkstukken worden tentoongesteld tijdens het Textiel Festival Weerribben. Er is professionele begeleiding.

De workshops zijn op de woensdagen 12 en 26 jan, 9 en 23 feb, 9 en 23 maart, 6 en 20 april en 4 en 18 mei in Kringloopwinkel Steenwijk van 10.00 tot 12.00 uur. Op de vrijdagen 14 en 28 jan, 11 en 25 feb, 11 en 25 maart, 8 en 22 april en 6 en 20 mei zijn deze workshops in de Kringloopwinkel van Vollenhove van 13.30 tot 15.30 uur. De deelname is gratis.

Van de deelnemers wordt gevraagd om van te voren al vast materialen te sparen. Je kunt daarbij denken aan textiel, wol, kralen, borduurgaren, knopen en alles wat opnieuw gebruikt kan worden om iets nieuws van te maken op het gebied van textiel. Aanmelden en informatie:
textielmarkt@textielfestivalweerribben.nl.

Workshop Naaicursus voor beginners
In deze workshop maken de deelnemers kennis met de naaimachine en leren zij eenvoudige stukken te maken. De workshop omvat 10 lessen en staat onder leiding van naailerares Esther de Boer.

De workshop wordt om de veertien dagen gegeven in de Woldschool aan de Holtinghe Campweg 1 in Steenwijkerwold. Je kunt starten op dinsdagavond 1 februari 2022 van 19.30 tot 21.30 uur of op dinsdagmiddag 1 februari 2022 van 13.30 tot 15.30 uur.

De kosten van de workshop bedragen €15 per les. De gemaakte stukken kunnen worden tentoongesteld tijdens het Textielfestival. Liefst zelf naaimachine meenemen. Aanmelden en informatie: textielmarkt@textielfestivalweerribben.nl of estherdeboer2101@gmail.com.

Project van Gea Korper-Beskers: tijdens het festival wordt een bloementapijt neergelegd van breisels van deelnemers
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 18 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 19 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 20 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 20 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland gisteren
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 24 apr, 13:30