Afbeelding
Foto: Tarakiekt

Kopje Cultuur start met voorbereidingen voor 2022

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Kopje Cultuur is alweer begonnen met de voorbereidingen van het driedaags cultureel festival van 2022. “Er komt een hoop kijken bij het organiseren van een driedaags cultureel festival,” meldt voorzitter Luc Greven in de nieuwsbrief.

Het bestuur van Kopje Cultuur heeft de 20e editie geëvalueerd en de hoofdlijnen voor de 21e editie uitgezet. Het festival zet in op meer straattheater en minder optredens met versterkte muziek.
Reserveer 9, 10 en 11 september 2022 maar vast in je agenda.

Nog net in balans
“We prijzen ons gelukkig dat een groot aantal van onze sponsors ons al jarenlang trouw ondersteunt, met onze toegewijde hoofdsponsor Kornelis Caps & Closures voorop. Ook enige honderden particuliere donateurs doen dat elk jaar weer. Vanwege het 20-jarig jubileum deden in 2021 het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSB Fonds, de provincie Overijssel, Stichting ’t Heideveld, het Bercoop Fonds en de gemeente Steenwijkerland extra hun best. Zo konden we ook de hoge extra kosten vanwege corona dit jaar dekken,” aldus Luc Greven, voorzitter van het bestuur van Kopje Cultuur.
Hij constateert dat Covid 19 nog steeds diepe sporen door het land trekt. “We wensen u niettemin prettige feestdagen met de uwen en, hoe relevant, alle gezondheid in 2022!”

Eppie Plat neemt afscheid
Kopje Cultuur meldt ook nog dat Eppie Plat afscheid heeft genomen van het bestuur van Kopje Cultuur. Greven: “Dat is een groot gemis, want Eppie heeft bijna de meeste dienstjaren van de bestuursleden bij Kopje en bracht veel kennis over de geschiedenis en de bedoeling van ons festival in. Gelukkig gaat ze niet verloren voor Kopje Cultuur, ze blijft beschikbaar als vrijwilliger in het weekend van Kopje.” Bij de vrijwilligers neemt Albert Gaal afscheid. Albert was vanaf de eerste jaren vrijwilliger bij Kopje. Hij heeft al eens een koninklijke onderscheiding gekregen voor al zijn vrijwilligerswerkzaamheden, was dat niet het geval geweest dan had hij hem voor zijn werk voor Kopje Cultuur verdiend. Het bestuur is met meerdere mensen in gesprek om de gelederen weer te completeren. Wie belangstelling heeft voor de functie van bestuurslid of vrijwilliger in het festivalweekend, kan zich melden. Mail dan naar kopjecultuur@hotmail.com.

Afbeelding
In Westerveld worden minste fietsen gestolen in de gehele provincie Drenthe Westerveld 4 uur geleden
Afbeelding
Droomuitslag voor Vledderveen tijdens opening Corsoseizoen in Frederiksoord Westerveld 4 uur geleden
Afbeelding
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Luttelgeest Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 17 uur geleden
Uitzicht van de watertoren in Sint Jansklooster
10-jarig jubileum watertoren Sint Jansklooster: gratis toegang Steenwijkerland 18 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 22 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk gisteren
Spelers en staf van VV Jubbega leggen zich niet neer bij de beslissing van het bestuur -
Nieuwe ontwikkeling: de spelers en trainer van VV Jubbega willen seizoen afmaken Sport gisteren
Afbeelding
Nieuwe lunchroom geopend station kampen zuid Partnerbijdrages gisteren
Inkijkje in het vernieuwde Bezoekerscentrum
Vernieuwde Bezoekerscentrum De Wieden feestelijk geopend bij start vaarseizoen Steenwijkerland 19 apr, 12:00
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 19 apr, 10:00
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 19 apr, 07:30