Afgelopen zomer maakte Renée Nieuwenstein van Schrijf je Blij een zomertour door Overijssel
Afgelopen zomer maakte Renée Nieuwenstein van Schrijf je Blij een zomertour door Overijssel Foto: Hilda Knol

Schrijf je Blij Wintertour

Algemeen

BLOKZIJL/STEENWIJK - Schrijf je Blij maakt komende weken een Wintertour door Overijssel. Op 17 december komt de stichting langs in woonzorgcentra in Blokzijl en Steenwijk. 

Renée Nieuwenstein uit Zwolle is vorig jaar begonnen met het schrijfproject POST. Ouderen in Overijssel kunnen door het schrijven van brieven elkaar op een andere manier ontmoeten en van gedachten wisselen met generatiegenoten. Om het schrijfproject verder te promoten gaat Renée komende tijd door de hele provincie Overijssel op Wintertour. Ze doet daarbij op vrijdag 17 december ook de plaatsen Blokzijl en Steenwijk aan.

Doorgeefsysteem
Tijdens de Wintertour gaat Renée op bezoek bij woonzorginstellingen. Ouderen die bij haar kraampje langskomen mogen een kerstkaart schrijven aan een kennis of vriend, die zij voor hen op de post doet. Wie zelf niet meer kan schrijven, krijgt hulp van haar. Stichting Schrijf je Blij betaalt de kaart en de postzegel. Ook zal Renée het schrijfproject POST uitleggen aan de bezoekers. Zij ontvangen trouwens zelf ook een kerstkaart. “Vorige week ben ik in een verpleegtehuis in Hardenberg geweest. Daar hebben de bewoners kerstkaarten geschreven voor de ouderen in Steenwijkerland die ik op 17 december bezoek,” legt Renée uit. De ouderen in Steenwijkerland mogen op hun beurt weer een kerstkaart schrijven voor anderen ouderen in Overijssel. “Een doorgeefsysteem,” noemt Renée dat.

Op vrijdag 17 december is de Schrijf je Blij Wintertour ’s morgens in Blokzijl en ’s middags in Steenwijk. “Iedereen is van harte welkom, ook als je alleen maar even langs wilt komen voor een praatje,” nodigt Renée uit. Locaties en tijdstippen vind je op www.schrijfjeblij.com.

Valentijn Hoogenkamp
Valentijn Hoogenkamp komt niet naar de Buze Cultuur 7 uur geleden
Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 10 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 22 uur geleden
Tilko Gernaat
CPB stelt vragen aan het college over afgesloten burg in Belt-Schutsloot Politiek 27 mrt, 17:00