NK in Den Haag
NK in Den Haag Foto: Aangeleverd

Eilianne en Michelle zwemmen clubrecores tijdens NK korte baan

· leestijd 1 minuut Sport

DEN HAAG – In het weekend van 4 en 5 december waren de Nationale kampioenschappen voor Jeugd en Senioren in het Hofbad in Den Haag. Twee zwemmers van Steenwijk’34 mochten dit weekend op dit toernooi uitkomen, Elianne Huitema en Michelle van den Hoofdakker.

Elianne beet het spits af op vrijdagmiddag met de 800 meter vrij. Zij opende de eerste 100 meter met een 1.07.07, wat ten opzichte van haar inschrijftijd een snellere opening was. Ook de 200 meter wist ze met 2.20.81 sneller neer te zetten. Maar Elianne kwam ondanks haar goede opening toch niet goed in haar slag. Dit zorgde ervoor dat ze niet goed in haar ritme kwam en sneller moe werd dan ze wilde. Uiteindelijk tikte ze aan met 10.11.16. Ze was niet tevreden met haar tijd, maar kon het wel relativeren. Omdat Elianne triatleet is en een maand geleden een wedstrijd had in Portugal, zit ze nu eigenlijk in haar rustperiode. Deze wedstrijd was daarom een bonus voor haar en zo heeft zij het ook ervaren; een Nationaal kampioenschap waar ze nog niet eerder was geweest en daardoor een leuke ervaring.

Michelle van den Hoofdakker
Michelle zwom zaterdag de 100 meter rugcrawl en zondag de 50 meter rugcrawl. Michelle startte haar toernooi met de 100 meter rugcrawl. Ondanks een wat diepe zit wist zij een krachtige start neer te zetten met een goede onderwaterfase. Hierdoor wist ze een goede snelheid op te bouwen, waarmee ze als tweede in haar serie de eerste 50 meter opende in een tijd van 32.20. Dit tempo wist Michelle vol te houden in de derde baan, maar helaas moest ze in de laatste baan toch enigszins inleveren omdat de vermoeidheid om de hoek kwam kijken. Michelle eindigde met een hele mooie tijd, 1.07.92, net iets boven haar inschrijftijd. Een goede prestatie voor Michelle, haar tweede beste tijd ooit en ook nog eens een clubrecord bij de senioren (18+).

50 meter rugcrawl
De 50 meter rugcrawl verliep niet helemaal soepel voor Michelle, omdat haar start niet helemaal goed ging en zij daardoor tijdens haar onderwater fase al op een kleine achterstand kwam. Normaliter is de onderwaterfase van Michelle het sterkste onderdeel in de slag. Voor een kort sprintnummer is het essentieel dat alles van begin tot het eind klopt omdat het meestal om honderdsten gaat. Al met al wist ze zich de tweede helft te herpakken en eindigde ze met een 31.42. Dat betekende voor Michelle haar snelste seizoenstijd en een clubrecord bij de senioren (18+).

Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 2 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 16 uur geleden