Afbeelding
Foto: Pixabay

Zaalvoetbaltoernooi gaat op 18 december van start

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK/TUK/OLDEMARKT - Dit winterseizoen krijgt de jeugd van vijf voetbalclubs uit de regio weer de kans om lekker warm in de zaal actief te zijn. De speelplaatsen zijn Steenwijk, Tuk en Oldemarkt. 

Johan Dolstra is blij dat het gehele schema weer op orde is. “Zeker in deze corona tijd,“ zegt de coördinator van het jeugdzaalvoetbal in de regio Steenwijk. “Maar natuurlijk hopen we dat het publiek er weer bij mag zijn en niet alleen in het horecagedeelte.” Samen met Rudi de Graaf van FC Oldemarkt en Patricia Groels van VV Steenwijk organiseert hij het jaarlijkse evenement. “Gelukkig worden we daarbij ondersteund door leden van de deelnemende verenigingen, want anders zou zoiets ook niet kunnen,“ aldus Dolstra. “Het is leuk om de jeugd actief bezig te zien en hoewel het dit jaar extra puzzelen was van wat wel en niet mag vanwege de corona, zijn we er toch weer uitgekomen. 

Vijf clubs
VV Steenwijk, VV Willemsoord, SV Giethoorn, SV Steenwijkerwold en ‘d Olde Veste ‘54 geven hun jeugd weer de gelegenheid om tijdens de winterperiode toch actief bezig te zijn. Met in totaal 58 teams hebben we drie locaties nodig om de gehele competitie af te werken,“ geeft Johan Dolstra aan die inmiddels aan zijn negentiende jaar begint. “We zitten natuurlijk ook nog met de beperking dat we om 17.00 uur moeten stoppen.“

Locaties
Dalzicht in Oldemarkt, het Racket en Racket- en Fitness Centrum Steenwijk in Tuk en de sportzaal van de Waterwijck in Steenwijk zijn de locaties waar ook deze winter gespeeld zal gaan worden door de jeugd van 8 tot en met 15 jaar. “We beginnen op 18 december en eindigen dit jaar op 15 januari. Daarbij kan de jeugd een zestal wedstrijddagen heerlijk voetballen,“ is Dolstra van mening. Op 28, 29 december en 8 januari zal er in De Waterwijck gespeeld worden terwijl de jeugd op 27 december in Dalzicht actief is. Op 18 en 28 december staat het Racket en Fitnesscentrum in Tuk in het teken van het voetbal, terwijl daar ook in het nieuwe jaar op 8 en 15 januari gevoetbald gaat worden. Elke wedstrijddag starten de voetballers om 9.00 uur.

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 12 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 23 uur geleden