Jaap de Vries in 2019
Jaap de Vries in 2019 Foto: Adri van Sleen

Terug naar Steenwijk verplaatst naar 12 en 13 maart 2022

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Voor het tweede jaar op rij kan het eindejaarscabaret Terug naar Steenwijk niet spelen op de traditionele data 29 en 30 december. De voorstelling is verplaatst naar 12 en 13 maart. 

‘Beij ons in ’t Park’, de titel van het nieuwe programma vol liedjes en sketches over Park Rams Woerthe en omgeving, was al grotendeels klaar. De cabaretgroep was al enige maanden ‘in training’ voor deze voorstelling. Daarom is besloten de voorstelling niet wéér een jaar uit te stellen maar op zaterdag 12 en zondag 13 maart 2022 te gaan spelen. De matinee is op de 13e maart om 14.00 uur. De avondvoorstellingen beginnen beide avonden om 20.00 uur. Alle kaarten die voor de december-voorstellingen zijn gekocht, blijven geldig voor in maart. De mensen met kaarten zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

Volle zalen
Het is alweer de veertiende productie van de Steenwijker eindejaarscabaretgroep. Ooit ‘klein’ begonnen is de reeks voorstellingen in de loop der tijd uitgegroeid tot drie vrijwel volle zalen per jaar, in de theaterzaal van De Meenthe. Vaste basis zijn kolderieke scenes, waarbij soms de draak wordt gestoken met Steenwijkers, zeker als zij dit verdiend hebben. Daarnaast is erg veel herkenbaar, doordat de kleinkunstenaars ervoor hebben gekozen hun cabaret en de grappen te beperken tot -zeg maar- Steenwijk-stad. Daardoor is het ons-kent-ons-gehalte erg groot, en daar wordt ook naar gestreefd.

Freekie
Een jaar lang wordt nauwkeurig bijgehouden wat er allemaal gebeurt in de stad, aangevuld met wat er juist níet is gebeurd. Samen vormen de scenes een mooie doorsnee van Steenwijk en haar inwoners. De lach zit in het hele programma verweven, vanaf het begin, wanneer oud-stadgenoot Freekie even zijn kijk op het jaar komt geven, tot en met het altijd verrassende slot. Belangrijk zijn ook de éigen liedjes, die de cabaretavond verluchtigen. Vaak worden mensen in het zonnetje gezet, soms moet iemand streng worden toegezongen. Er zijn liedjes waar de zaal muisstil van wordt en andere waarbij volop wordt meegezongen.

Alles is van eigen hand, bedacht en vertolkt door de eigen mensen, zowel de cabaret- als de liedteksten terwijl de muziek en het cabaret elke keer weer live worden gespeeld op het Meenthe-toneel.

Jeanet Marinus in 2019
Han Evers, de theaterdirecteur die in zijn eigen theater speelt in 2019
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 5 uur geleden
Afbeelding
Droomuitslag voor Vledderveen tijdens opening Corsoseizoen in Frederiksoord Westerveld 6 uur geleden
Spelers en staf van VV Jubbega leggen zich niet neer bij de beslissing van het bestuur -
Nieuwe ontwikkeling: de spelers en trainer van VV Jubbega willen seizoen afmaken Sport 6 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 22 uur geleden
Kiki Schippers
Einde seizoen sale: met korting naar het Theater De Meenthe Cultuur 23 uur geleden
In de Jan van Riebeeckstraat in Steenwijk-West wordt de riolering vervangen
Groot onderhoud aan de Steenwijkerlandse openbare ruimte: in vrijwel alle kernen werk in uitvoering Steenwijkerland gisteren