Afbeelding
Logo De Meenthe

Stichting De Meenthe Externe producties gaat verder als stichting M.O.L.

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Stichting De Meenthe Externe Producties gaat verder als Stichting M.O.L. producties, dat voluit staat voor: ‘Meenthe Op Locatie’, maar in de praktijk zal de naam ‘MOL’ gevoerd worden. Het is een feit als de handtekening onder de statuten gezet is. Eric Broekaert, oud directeur van De Meenthe wordt voorzitter van stichting MOL. 

“We hebben veel nieuwe dingen in de pijplijn, er liggen heel veel kansen in deze regio om MOL tot een succes te maken,” aldus Eric Broekaert. Naast Stichting de Meenthe (theater, evenementen) werd in 2017 Stichting De Meenthe externe producties opgericht om de eerste en zeer succesvol gebleken buitenvoorstelling ‘Storm over Beulaeke’ te kunnen produceren. Daarna groeide het in sneltreinvaart uit tot een erkend podiumkunsten productiebedrijf. Naast Storm over Beulaeke produceerde ‘Extern’ ook het Mysterie Wardenier en Razzia. In 2020 is kwam ‘Live in het Park’ erbij. En in 2021 ‘Open Lucht Theater Tolhekke’. Ook Droom XXL, voorstellingen gespeeld door minder validen, worden door De Meenthe Externe Producties geproduceerd.

In 2021 is stichting de Meenthe Externe producties met de Zwolse theaters en het Wilmink theater in Enschede een samenwerking aangegaan. Dit heeft geleid tot TINC INCUBATOR. Een kennisplatvorm dat in Overijssel en regio grote open lucht producties moet gaan realiseren die gemaakt worden vanuit Overijssel.

Nieuwe stichting voorziet in groei
“De buitenproducties nemen een steeds grotere vormen aan en blijken een gat in de markt. Om het verder door te kunnen ontwikkelen en om andere samenwerkingen aan te gaan, hebben we besloten daarvoor een andere stichting op richten,” aldus Warner ten Kate voorzitter van Stichting De Meenthe.

Erik Broekaert: “Voor 2022 heeft Stichting MOL grote plannen met onder andere een groot theaterspektakel op de havenkade van Urk. Een voorstelling in het kader van de ‘geboorte van Nederland’. Daarnaast een geschiedkundige cabareteske muziekvoorstelling rondom Johan van den Kornput in Steenwijk, twee voorstellingen van Droom XXL, Live in het park en mogelijk wederom een open lucht theater in Tolhekke.”

Ook is een langdurige samenwerking voorzien met het nog te vormen hybride productiehuis Zwolle waardoor regiotalenten in de podiumkunsten op eigen podia meer kans maken door professionele begeleiding en opleiding.

Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 7 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 9 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 16 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54