Gerjan van der Hoogen (rechts)
Gerjan van der Hoogen (rechts) Foto: SV Steenwijkerwold

Gerjan van her Hoogen blijft bij SV Steenwijkerwold

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERWOLD - Gerjan van der Hoogen en de voetbalvereniging SV Steenwijkerwold zullen altijd met elkaar verboden blijven. Want voor voetballiefhebbers in deze regio is het geen geheim dat de oefenmeester een echte clubman van ‘t Wold is. Daarnaast zal ook de band als hooftrainer voorlopig in stand blijven want het bestuur van de zondag derde klasser en Gerjan van der Hoogen hebben het contract met één seizoen verlengt. 

“We zijn super tevreden,“ geeft Gerrie Timmerman, voorzitter van de Technische Commissie, aan. “Het verlengen van het contract wordt binnen de club heel breed gedragen.” Het was in de wandelgangen geen geheim dat de naam van Gerjan van der Hoogen, die eerder werkzaam was bij Olde Veste, Beilen en Steenwijker Boys, bij veel clubs op het verlanglijstje stond. “We zijn heel erg blij dat Gerjan nog een seizoen door gaat.” Met het verlengen van het contract gaat de oefenmeester het vierde seizoen bij Steenwijkerwold in. 

Derde klasse
In het eerste seizoen als trainer wist Van der Hoogen de ploeg naar de derde klasse te loodsen. “Eigenlijk heeft hij bij Steenwijkerwold door de corona nog geen fatsoenlijk seizoen kunnen draaien.” In het lopende seizoen doet de club, met een vierde plaats op de ranglijst, het goed. Naast Gerjan van der Hoogen is het de club ook gelukt om assistent Daan van Luik nog een seizoen voor het eerste elftal te behouden. Daarnaast gaan ook verzorger Paul Stevens en teammanager Henry Westerbeek door in het seizoen 2022/2023.

Tweede en derde 
Voor het tweede elftal zoekt de club wel een nieuwe oefenmeester want Bert Otten houdt het na drie seizoenen voor gezien. De oud spits van Steenwijkerwold kan zijn werkzaamheden en het trainerschap niet meer combineren. Willem ter Horst zal als trainer van het derde elftal wel volgend seizoen actief zijn. “We zijn met een jong derde elftal ook presstatiegericht gaan voetballen. Dus twee keer in de week trainen,” geeft Gerrie Timmerman aan

Bestuurslid Ineke Kroese bekijkt een proef
Diplomarijden bij STAPS: alle 21 ruiters leggen dressuurproef succesvol af Sport 7 uur geleden
Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 7 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 9 uur geleden