Afbeelding
Foto: Lukas de Vries

Reisblog van Michelle en Lukas

· leestijd 1 minuut Algemeen

Michelle de Jonge en Lukas de Vries uit Steenwijk maken een grote reis. In deel vijf van deze reisblog vertellen ze over hun zoektocht naar een appartement in Puerto Escondido in Mexico.

Yes! Onze zoektocht naar een plekje in Puerto Escondido voor de komende maand kan beginnen! Met de scooter gaan we op pad. Puerto Escondido kent verschillende zones. De één vol met hostels, waar ‘s avonds veel drukte en gezelligheid is omdat de backpackers elkaar opzoeken. De andere weer met grotere hotels, waar mensen echt voor vakantie komen. En dan heb je nog het deel wat relatief dichtbij ‘centro’ is. Hier is het stukken rustiger, maar vind je de grote supermarkt om de hoek. We speuren alle zones af. 

We komen er al snel achter dat Punta, het gebied waar alle hostels zich bevinden, te druk is voor ons. De accommodaties die we daar vinden zijn veelal boven budget of juist weer wat klein en simpel. We rijden door naar Zicatela. Hier zien we iets wat op het eerste gezicht ook wel leuk lijkt. Echter, de kamers zijn heel basic en voelen niet per definitie heel schoon aan. Nee, dit is het ook niet. 

Privézwembad
Door naar Rinconada, dichtbij centro. Waar we dan binnen stappen, voelt ontzettend goed! De dame bij de receptie staat ons vriendelijk te woord en leidt ons vervolgens rond. Vaag horen we iets over een zwembad. Maar als ze de deur van de kamer open doet, komen we erachter dat dat genoemde zwembad zich bevindt op ons balkon! Een privézwembad! We zijn stiekem al verkocht. Het appartement heeft een keuken waarin we zo af en toe zelf kunnen koken als we willen en alles voelt netjes en schoon. Echter zit juist deze accommodatie iets boven ons budget. We onderhandelen nog wat over de prijs en besluiten: dit moet het worden! Wat heerlijk, ons tijdelijke huis in Puerto Escondido is een feit!

Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 6 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 20 uur geleden