SV Steenwijkerwold zoekt een nieuwe trainer voor de vrouwen
SV Steenwijkerwold zoekt een nieuwe trainer voor de vrouwen Foto: Jacob Westra

SV Steenwijkerwold groeit als kool en is volop in beweging

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERWOLD - Ondanks dat door de coronamaatregelen de voetbalactiviteiten stil liggen is er achter de schermen bij Steenwijkerwold volop beweging. Zo werd het contract van hoofdtrainer Gerjan van der Hoogen met een seizoen verlengt. 

“We zijn super tevreden,“ geeft Gerrie Timmerman, bestuurslid Technische Zaken, aan. “Het verlengen van het contract wordt binnen de club heel breed gedragen.” Het was in de wandelgangen geen geheim dat de naam van Gerjan van der Hoogen, die eerder werkzaam was bij Olde Veste, Beilen en Steenwijker Boys, bij veel clubs op het verlanglijstje stond. “We zijn heel erg blij dat Gerjan nog een seizoen door gaat.” 

Met het verlengen van het contract gaat de oefenmeester het vierde seizoen bij Steenwijkerwold in. In het eerste seizoen als trainer wist Van der Hoogen de ploeg naar de derde klasse te loodsen. “Eigenlijk heeft hij bij Steenwijkerwold door de corona nog geen fatsoenlijk seizoen kunnen draaien.” In het lopende seizoen doet de club, met een vierde plaats op de ranglijst, het goed. Naast Gerjan van der Hoogen is het de club ook gelukt om assistent Daan van Luik nog een seizoen voor het eerste elftal te behouden. Verder gaan ook verzorger Paul Stevens en teammanager Henry Westerbeek door in het seizoen 2022/2023. 

Tweede elftal
Voor het tweede elftal zoekt de club wel een nieuwe oefenmeester, want Bert Otten houdt het na drie seizoen voorgezien. De oud spits van Steenwijkerwold kan zijn werkzaamheden en het trainerschap niet meer combineren. Willem ter Horst zal als trainer van het derde elftal wel volgend seizoen actief zijn. “We zijn met een jong derde elftal ook prestatiegericht gaan voetballen. Dus twee keer in de week trainen,“ geeft Gerrie Timmerman aan. “We hebben momenteel zes seniorenelftallen, eigenlijk misschien wel zeven en dat voor een zondag club,“ klinkt het met trots.

Vrouwen
Naast het zoeken naar een nieuwe trainer voor het tweede elftal is de technische commissie ook druk doende met de zoektocht voor een oefenmeester voor het eerste team van de vrouwen. “De ambitie straalt er vanaf. Charlotte Mosterman en Simone van Sleeuwen zijn er verschrikkelijk goed mee bezig, maar om per direct een goede trainer te vinden blijkt lastig.” Net als de rest van de vereniging groeit de vrouwenafdeling als kool en zijn er momenteel drie vrouwenteams die in competitieverband voetballen. “Een ambitieuze trainer kan helemaal zijn ei kwijt ook omdat er in de jeugdelftallen een aantal talentvolle meisjes spelen.”

Clubgebouw
Op de laatst gehouden ‘online‘ ledenvergadering bleek dat Steenwijkerwold vol plannen zit en deze zomer het clubgebouw wil vergroten. “Onze huidige kantine is gewoon te klein en daarom willen we met 100 vierkante meter uitbreiden,“ lacht vicevoorzitter Han Everts. “En we blijven hopen op een kunstgrasveld. We hebben momenteel velden genoeg. Dat blijkt ook uit een onderzoek, maar dat is gemeten op een moment, tijdens de coronaperiode, dat de velden niet intensief bespeeld werden. Wij zijn een dorpsclub dus trainen voor 16.00 uur kan niet en vervolgens is het harstikke druk. Daarbij gebruiken we een wedstrijdveld om te trainen en iedereen snapt de gevolgen daarvan.”

Verrassing
Tijdens de goed bekeken online vergadering had het bestuur voor een aantal leden een verrassing. Erik Dingerdis, Alex Buitenhuis, Harm Vredenburg en Albert Jan Gorter werden verblijd met de titel lid van verdienste. Postuum werd ook de in oktober overleden Jacob Dolstra lid van verdienste. Op diverse vlakken had de 58-jarige Jacob Dolstra een bijdrage in het wel en wee van de club. Van trainer en leider van diverse jeugdelftallen tot een van de gezichten van het materiaalbeheer. Daarnaast is hij een vast supporter van het eerste elftal

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 4 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 5 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 6 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 23 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop gisteren
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport gisteren