Kindervoorstelling in 't Lam
Kindervoorstelling in 't Lam Foto: Aangeleverd

Kindervoorstelling in ‘t Lam: ‘Man met het stenen hart’

Cultuur

BLOKZIJL - ‘t Lam organiseert op zondagmiddag 16 januari een voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar. De titel hiervan luidt: ‘Man met het stenen hart’. Het is een voorstelling van Garage TDI. 

‘Man met het stenen hart’ gaat over Hans. Hij woont met zijn moeder, de koe en de geit in een schamele hut in het bos. Ze zijn arm, maar gelukkig en tevreden. Daar komt verandering in als achtereenvolgens de geit, de koe en Hans’ moeder sterven. “Had ik maar een hart van steen,” verzucht Hans. Een klein mannetje verschijnt. Hij biedt hem een hart van steen aan, in ruil voor zijn tranen. En floeps! Daar heeft hij een stenen hart. Gevoelloos trekt Hans de wijde wereld in. Hij wordt rijk, trouwt met een beeldschone prinses, wordt beroemd en bewonderd, maar gelukkig wordt hij niet. Ontevreden vertrekt Hans en laat de prinses in tranen achter. Haar tranen laten hem koud. Hij heeft immers een stenen hart! Zoals het in een sprookje hoort, loopt alles toch goed af en wordt bewezen dat ware liefde in staat is zelfs het hardste hart te breken en te verzachten. Garage TDI voert de voorstelling met poppen op in een miniatuur coulissen decor. 

Reserveren
De organisatie laat weten dat reserveren noodzakelijk is omdat de kans bestaat dat de voorstelling vanwege de coronamaatregelen niet door kan gaan. Reserveren kan via: karin@karinklomp.nl. Bezoekers betalen aan de zaal aan de Breestraat 2 in Blokzijl, dus reserveren kan zonder financieel risico. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. De aanvang is om 15.00 uur. 

De avond van BGL is goed bezocht
BuitenGewoon Leefbaar organiseert succesvolle thema-avond over alcohol en drugs in Steenwijkerland Algemeen 6 uur geleden
Ina Haveman -
Raadspraat deel zes door Ina Haveman Politiek 7 uur geleden
Riet is wintergoud
Meer inzicht in wisselende waterpeilen nodig voor natuuropgave De Wieden Steenwijkerland 9 uur geleden
Het verloren transport
Laatste film van dit seizoen: 'Het verloren transport' in Filmhuis Oldemarkt Cultuur 11 uur geleden
Wilma Wuite met haar boek 'IJskelder'
Wilma Wuite uit Giethoorn staat op shortlist The Indie Awards: 'Ik ben flabbergasted' Cultuur Insta-Dekop gisteren
Afbeelding
Acro dames SV Giethoorn SE door naar halve finale NK Sport 15 apr, 17:18