Ineke Dedden werd op Tweede Kerstdag tweede op de eerste marathon op natuurijs in Noordlaren
Ineke Dedden werd op Tweede Kerstdag tweede op de eerste marathon op natuurijs in Noordlaren Foto: Pixabay

Ineke Dedden komt in actie op OKT

Sport

HEERENVEEN - Ineke Dedden zal maandagavond meedoen aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) schaatsen in Heerenveen. De sportvrouw van de gemeente Steenwijkerland zal in actie komen op de 3000 meter. 

De Wanneperveense, nu woonachtig in Heerenveen, kende een rommelige voorbereiding want in begin november werd ze positief getest op corona. Daardoor moest ze onder meer de marathon van Hoorn missen. De rijdster van Palet Vastgoedonderhoud was op dat moment de drager van het oranje leiderspak. Na zeven dagen in quarantaine te hebben gezeten liet Ineke Dekker zich op 11 december weer zien door de marathon van Deventer te winnen. 

Tweede plek eerste marathon op natuurijs
In 2017 won Ineke Dedden het open Nederlands Kampioenschap op natuurijs. Daarmee werd ze opvolger van Carla Ketellapper – Zielman. De voormalig inwoonster van Steenwijkerwold won de 80 kilometer lange wedstrijd onder meer in 2016. Op Tweede Kerstdag 2021 was Dekker succesvol op de eerste marathon op natuurijs. In Noordlaren finishte zij als tweede. Maaike Verweij werd eerste bij de vrouwen en Bart Hoolwerf bij de mannen.

Het OKT-schaatsprogramma begint maandag 27 december om 17.25 uur met de 500 meter voor heren. Om 18.07 volgt de 3 kilometer voor de vrouwen. 

De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland gisteren
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 24 apr, 13:30
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 24 apr, 11:30