Marcel Post op de bank (tweede van rechts)
Marcel Post op de bank (tweede van rechts) Foto Tennekes

Trainerscarrousel maakt overuren

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - De voetbalwereld grijpt de coronatijd aan om achter de schermen de zaken voor volgend seizoen op orde te brengen. Waar andere jaren de trainerscarrousel langzaam draaide lijkt er nu vlot zaken gedaan te worden. We maken een rondje langs de voetbalverenigingen in de hoogste klassen.

Henk Buimer keert terug naar Flevo Boys. De in Vollenhove woonachtige Buimer speelde jarenlang in het eerste elftal bij de club uit Emmeloord en zat vervolgens zeven jaar lang als assistent trainer op de bank. In die rol keert de oefenmeester nu ook terug om hoofdtrainer Arjen Postma te ondersteunen. 

Willem Jan Talsma staat komend seizoen bij SC Rouveen onder contract als hoofdtrainer. Talsma is dit voetbal jaar oefenmeester bij het tweede team van Olde Veste. De ploeg is koploper in de reserve hoofdklasser. De nummer drie op die ranglijst, Flevo Boys, ziet haar trainer Guido Wind naar zaterdag vijfde klasser MSC vertrekken. Wind, ook eerste elftal speler van VENO, was twee jaar actief bij de club uit Emmeloord. Peter Pot vertrekt na drie seizoenen bij Olyphia. De in Giethoorn woonachtige trainer werkte eerder bij Olde Veste en VV Steenwijk. 

BEW gaat verder met Peter Gjaltema als hooftrainer. “Het is een verschrikkelijk mooie vereniging die de zaken goed op orde heeft,“ aldus de Steenwijker oefenmeester. 

FC Oldemarkt gaat niet door met trainer Theo Los. De oefenmeester maakte van de club een goede derde klasser. Vorig seizoen zouden beide partijen al uit elkaar gaan, maar omdat de club geen geschikte opvolger kon vinden, gingen daarom met elkaar verder. Aan die samenwerking komt dus aan het eind van het seizoen een einde. 

Voor Olde Veste en het trainersduo Dick Krommenhoek en Rob Nugter was de keuze niet moeilijk om nog een seizoen verder te gaan. De coronatijd werpt een schaduw over de samenwerking want in de twee seizoenen kon de puike prestaties niet omgezet worden in klinkende munten. Ook dit seizoen is Olde Veste nog ongeslagen in de competitie en doet het nog mee in de beker. 

Oranje Zwart kan volgend seizoen opnieuw beschikken over de diensten van Andre Blom. “Handhaving in de derde klasse is in eerste instantie ons doel en daarbij is Andre van onschatbare waarde,“ laat Peter Murris namens de technische commissie weten. De in Zwolle woonachtige Blom gaan zijn derde jaar in bij de club uit Wanneperveen. 

De zondagafdeling van Steenwijker Boys nam per direct afscheid van Sander Jonkers en stelde het nieuwe duo Jarno Muis en Jan Boxum aan als verantwoordelijke trainers. 

Voor Steenwijkerwold was de keuze om verder te gaan met de huidige trainer Gerjan van der Hoogen ook niet moeilijk. “We zijn super tevreden,“ geeft Gerrie Timmerman, bestuurslid Technische Zaken, aan. “Het verlengen van het contract wordt binnen de club heel breed gedragen.” 

VHK en Edwin Duim hebben de lopende overeenkomst met een seizoen verlengd. Daarmee gaat de oud-speler van PEC zijn vierde jaar als hoofdtrainer van de club uit Sint Jansklooster in. Zowel de oefenmeester als de technische commissie zien nog voldoende toekomstperspectief. 

VENO heeft er voor gekozen om Marcel Post voor nog een seizoen vast te leggen als hoofdtrainer. “Het past goed in een combi met het werk volgend jaar,“ laat de oefenmeester weten. Met de aanstelling kiest de tweedeklasser uit Vollenhove voor rust na het kortstondige avontuur met Dennis van den Driessche. Met een plaats in de subtop doet VENO het uitstekend dit seizoen. 

Willemsoord neemt afscheid van de langst zittende trainer in de voetbalwereld van Steenwijkerland. Jeroen Dekker is vanaf de oprichting van de zaterdagafdeling, in het seizoen 2012/2013, als speler/trainer betrokken bij de club. Onder zijn leiding wist het eerste elftal van de vijfde naar de derde klasse op te klimmen. Samen met Henrie Rijke maakte Dekker van de kolonieclub een stabiele derdeklasser. “We doen een stapje terug omdat we denken dat dat goed is voor deze groep en het energie geeft,” aldus Jeroen Dekker. De oefenmeester nam afgelopen zomer al afscheid van zijn tweede club Oosterstreek om privé wat meer armslag te hebben.

De komende weken besteedt De Kop aandacht aan de zaterdag en zondag vijfde klasse.

De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 23 apr, 09:02
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 22 apr, 16:00
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 22 apr, 15:34