Jeroen Santbergen
Jeroen Santbergen Foto: Aangeleverd

Vrouwen SVBS/VHK zoeken opvolger voor Jeroen Santbergen

· leestijd 1 minuut Sport

BELT-SCHUTSLOOT/SINT JANSKLOOSTER - Het vrouwenelftal van SVBS/VHK zal aan het eind van het seizoen op zoek moeten naar een nieuwe trainer. Ondanks dat de ploeg ongeslagen koploper is in de competitie heeft Jeroen Santbergen besloten om het aan het eind van dit voetbaljaar het voor gezien te houden. 

“Puur tijdgebrek,“ geeft de 31-jarige trainer aan. Doordat Jeroen Santbergen regelmatig bij zijn vriendin Susan ging kijken kreeg hij affiniteit met het vrouwenvoetbal. “Ik was leider geweest bij het tweede team van SVBS en daarnaast had ik de JO 8 van de club getraind. Toen er een plaats vrij kwam bij de vrouwen leek me dat wel een uitdaging. Zo ben ik er in gerold. Samen met Jelliën Tukker verzorg ik de trainingen en begeleiding tijdens de wedstrijden.” 

Klasse hoger
Onder leiding van het tweetal vielen de puzzelstukje op zijn plaats. Niet alleen werden de punten binnengehaald maar het gebeurt met verzorgd voetbal. “We hebben een leuke groep en het belangrijkste is dat de wil om te trainen erg groot is. Maandagavond in Sint Jansklooster en woensdag hier op de Belt,“ stelt Jeroen Santbergen tevreden vast. “Daarnaast hebben we het lange halen vroeg thuis er uit weten te krijgen. We spelen nu gewoon leuk voetbal.” Van de negen gespeelde wedstrijden werden er acht gewonnen en één gelijk gespeeld. 59 doelpunten voor en maar 7 tegen zegt genoeg. “Ik denk dat deze ploeg ook een klasse hoger moet gaan spelen. Of we nu kampioen worden of niet, de vrouwen zijn er aan toe om een stap hoger te spelen,“ geeft Jeroen Santbergen dan ook aan.

Uitdaging
Zelf zal hij na volgend seizoen het team op gepaste afstand gaan volgen. “Ik hoop dat een oud voetballer van VHK of SVBS dit vrouwenteam wil gaan trainen. Voor een kleine club als de onze is het ondoenlijk om een duur betaalde trainer van buiten te halen. Dus hopelijk is en een man of vrouw, want dat zou nog mooier zijn, die deze uitdaging aan wil gaan.”

Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 5 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 20 uur geleden