Martin van Etten en Lisa Beute voor hun Albert Heijn aan Het Schar
Martin van Etten en Lisa Beute voor hun Albert Heijn aan Het Schar Foto: Hilda Knol

Sparen voor een Elfstedenalbum bij AH Etten

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK – Albert Heijn Van Etten start op 10 januari weer een unieke spaaractie. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvangen de klanten van deze supermarkt een zakje met vier plaatjes met afbeeldingen van de Elfstedentochten tussen 1909 en 1997. It giet oan.

Het is alweer de vier spaaractie die Albert Heijn Van Etten organiseert. Martin van Etten vertelt: “We zijn in 2011, toen nog als C1000, begonnen met voetbalplaatjes. Daarna volgenden in 2017 de sportplaatjes en in 2019 plaatjes van historische gebouwen en personen uit Steenwijk.” Tot en met 6 maart kunnen klanten sparen voor Elfstedenplaatjes. “Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de laatste Elfstedentocht is verreden en is dat veel in het nieuws. Het leeft enorm,” zegt Lisa Beute. Ze verwacht dat net als de vorige drie spaaracties, ook deze actie weer een succes wordt.

QR-codes
In het weekend van 8 januari bezorgen de leden van de voetbalclubs VV Steenwijk en ‘d Olde Veste ’54 al huis aan huis de verzamelalbums. Dat boek heeft de toepasselijke naam ‘IJzige strijd voor eeuwige roem’. Hierin kun je alle 216 Elfstedenplaatjes plakken. Daarop staan afbeeldingen van de elf Friese steden, de winnaars, de stempelposten, de dikwijls ijzige omstandigheden en natuurlijk ook W.A. van Buren. Dat is de schuilnaam van koning Willem-Alexander die in 1986 met startnummer 1 de tocht der tochten reed. Verder vind je natuurlijk heel veel informatie over al deze onderwerpen. Uniek zijn verder de QR-codes die in het verzamelalbum zijn opgenomen. “Als je die scant krijg je op je mobiel nog meer informatie en leuke video’s,” legt Martin uit. “En bij het boek zit een vrijkaartje voor het Schaatsmuseum in Hindeloopen,” vult Lisa aan.

Omrijden loont
Het loont voor inwoners van Steenwijk dus komende weken om voor hun boodschappen even om te rijden naar Het Schar in de wijk Oostermeenthe. In Nederland doen 60 winkels aan de spaaractie mee, maar Albert Heijn Van Etten is de enige winkel in heel Steenwijk waar de Elfstedenplaatjes verkrijgbaar zijn. Om klanten een handje te helpen bij het sparen heeft Van Etten de komende weken regelmatig aanbiedingen. Bij deze spaarversnellers ontvang je een setje extra plaatjes. “Als het weer mag, organiseren we aan het eind van de actie ook nog een ruilmiddag. Mocht dat niet lukken, dan regelen we wel iets anders zodat iedereen zijn verzameling compleet kan maken,” kondigt Martin alvast aan. Hij heeft goede herinneringen aan de vorige in de Meenthehof, die heel druk bezocht werd.

Wie in het weekend van 8 januari geen verzamelalbum heeft ontvangen, kan er een bij de balie van Albert Heijn Van Etten afhalen. Kijk voor meer informatie op: www.ahvanetten.nl.

Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 7 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 21 uur geleden