De Mexicaanse kust
De Mexicaanse kust Foto: Lukas de Vries

Reisblog van Michelle en Lukas deel 7: Spaanse les

· leestijd 1 minuut Column

Michelle de Jonge vertelt in deze wekelijkse column dit keer over de taalles die zij samen met haar vriend Lukas de Vries in Mexico neemt.

Buenos dias, cómo estás? Heel veel verder dan dit soort basic zinnetjes kwamen we nog niet tot nu toe. Zelf vonden wij dat daar maar eens verandering in moest komen. Via Facebook waren we een tijdje terug al in contact gekomen met Daniela. Zij bood Spaanse les aan vanuit haar huis of bij jouw thuis. Voor een super schappelijk bedrag en met een gratis eerste ‘trial lesson’. Ze woont in Puerto Escondido en vanaf ons appartementje is het zo’n tien minuten op de scooter. En vandaag hebben we dan onze eerste probeerles! 

Laagdrempelig
Daniela blijkt een jonge, gezellige meid met een wat rommelig kamertje in een simpel complex middenin Puerto Escondido. Ze veegt de laatste kruimels van tafel en nodigt ons uit te gaan zitten. De les is erg laagdremelig en haar enthousiasme werkt aanstekelijk. We plannen gelijk de rest van onze lessen in. Drie keer per week zullen we bij haar aanschuiven voor Spaanse les. Ze waarschuwt ons vast dat we huiswerk van haar gaan krijgen na elke les. Wij vinden het prima!

Lunchtijd
Na onze eerste les hebben we trek, het is inmiddels lunchtijd. We rijden naar Spirulina, een restaurant wat voornamelijk gezonde opties serveert. Smoothiebowls, detox sapjes, bananen-pannenkoekjes, baguettes met kip en verse groenten. Kiezen is lastig! Maar eigenlijk blijkt dat we hier niet fout kunnen gaan met onze keuzes, alles is heerlijk! Op een tv in het restaurant laten ze beelden zien van de golven in het surfseizoen hier. Huizenhoge golven zijn het, die de surfers elk jaar trotseren hier. Gelukkig zijn de golven op dit moment stukken minder hoog, maar Zicatela is ook nu nog niet echt een strand om lekker in zee te zwemmen. Hoewel, Lukas vindt het springen in de golven dus juist fantastisch. Hij kan zich eeuwen vermaken in die wilde golven die ik dus lichtelijk eng en een tikje agressief vind stuk slaan op de kust. Gelukkig hebben we maar liefst zeven stranden om uit te kiezen en hoef ik dus niet perse mijn bikini te verliezen in de grote golven van Zicatela beach. Maar wat ook eigenlijk een luxe probleem!

Michelle de Jonge

Michelle op het strand in Mexico
Riet is wintergoud
Meer inzicht in wisselende waterpeilen nodig voor natuuropgave De Wieden Steenwijkerland 6 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 7 uur geleden
Het verloren transport
Laatste film van dit seizoen: 'Het verloren transport' in Filmhuis Oldemarkt Cultuur 8 uur geleden