Alberto Schipper
Alberto Schipper Foto: Gerrie van der Hogen

Jubileumeditie Kolonie Cup op 18 juni

· leestijd 1 minuut Sport

WILLEMSOORD - De organisatie van de Kolonie Cup heeft de datum voor de eerste jubileumeditie vrijgegeven. “In principe zaterdag 18 juni,“ geeft Alberto Schipper aan. 

Het ‘in principe’ klinkt raadselachtig weet ook Schipper maar zijn uitleg is helder. “Door de corona kan het zo wezen dat de KNVB de competitie gaat verlengen en vandaar houden we in ons achterhoofd om met de datum te kunnen schuiven.” Alberto Schipper, Maarten van Wolde en Marcel Kuiper zijn afgelopen week voor het eerst bijeen gekomen om de organisatie weer op te pakken. “Het draaiboek ligt er natuurlijk al, maar we gaan met deze vijfde keer wel extra uitpakken. Maar dat zal vooral in de avonduren zijn.” Over het hoe en wat laat de organisatie zeker nog niet het achterste van de tong zien. “Dat gaat goed komen,“ klinkt het met een lach. 

Ook dit jaar is er, op sportpark De Boschkamp in Willemsoord, weer plaats voor 18 recreatie teams, 12 damesteams en 12 herenteams. “We zullen starten om 12.00 uur terwijl de finales tussen 18.00 en 18.30 zullen zijn,“ aldus Alberto Schipper “Het is wel leuk dat binnen een paar uur nadat we de datum hadden genoemd op facebook we de eerste inschrijvingen al weer binnen hadden.” 

Derde helft
De uitstraling van het jonge evenement is in het aantal jaren dat de Kolonie Cup bestaat enorm gegroeid. Dat heeft natuurlijk niet alleen te maken met de goede organisatie. “Iedereen weet dat de derde helft tijdens het toernooi altijd heel sfeervol is,“ zegt Alberto Schipper niet zonder trots. Zo werden in het verleden de deelnemers met een bus opgehaald en weer terug gebracht. “We hebben met de organisatie nu één maal bij elkaar gezeten en daarbij zijn een groot aantal suggesties uitgesproken. We moeten echt nog diverse zaken gaan uitwerken en kijken wat er wel en niet kan. Maar dat de molen draait is duidelijk want naast de eerste teams hebben ook al een aantal sponsoren aangegeven weer mee te doen.”

Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 16 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 17 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 18 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 23 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk gisteren
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 24 apr, 11:30