Afbeelding
Foto: Pixabay

Darttoernooi gaat niet door

Sport

STEENWIJK - De vijftiende editie van het Brouwer 4U Open Steenwijkerland darttoernooi, dat voor 29 en 30 januari op de kalender stond, zal geen doorgang vinden. 

“Het is voor ons te onduidelijk wat er wel en niet mag. Als men tijdens de laatste persconferentie rondom de coronamaatregels had aangegeven dat de horeca dan wel open mocht zijn, was het misschien anders geweest. Maar nu weten we niet waar we aan toe zijn,“ geeft Pieter Bloksma aan. “Als we iets doen, doen we het goed of niet,“ vervolgt de organisator. 

Mooi deelnemersveld
Over deelname had het toernooi, dat voor de tweede maal op rij niet door gaat, niet te klagen. “Nee zeker niet want er stond een mooi deelnemersveld,“ aldus Bloksma, die tot op het laatste moment heeft gewacht met de definitieve beslissing. “Er zijn toernooien die een week na ons zitten, maar die zijn een maand geleden al afgelast. Toch hebben we de knoop doorgehakt want er zijn nog te veel onduidelijkheden,“ volgens Bloksma voor wie spelen zonder publiek geen optie Is. “Dan mis je elke vorm van gezelligheid. Daarnaast had je misschien maar een bepaald aantal mensen in de zaal toe mogen laten en wie ga je dan toe laten en wie niet.”

Goede naam
Nadelige gevolgen voor de toekomst verwacht Pieter Bloksma dan niet. “We zijn niet het enige toernooi dat gecanceld wordt en het Brouwer 4U Open Steenwijkerland heeft een bijzonder goede naam. We gaan gewoon met de organisatie van volgend jaar aan de gang.”

Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland gisteren