Totempaal in Park Rams Woerthe
Totempaal in Park Rams Woerthe Foto: Aangeleverd

Totempaal in park Rams Woerthe

Column

In onze regio is op het gebied van de ‘schone kunsten’ veel te beleven. Regelmatig doet Liesbeth Hermans verslag. Dit keer gaat haar column over de totempaal in Park Rams Woerthe in Steenwijk. Heb je een tip voor deze rubriek? Mail dan naar: redactiedekop@brugmedia.nl.

Een ommetje door Park Rams Woerthe in Steenwijk is altijd de moeite waard. Wandel links langs de villa en meteen stuiter je op een totempaal. Dit zijn de restanten van een dode beuk. Het is wel een enorme joekel voor zijn 120 jaar. Zouden het soms meerdere beuken zijn in één plantgat?

Afwisselend
Het park is vanaf 1899 aangelegd in romantische Engelse landschapsstijl volgens ontwerp van Copijn. Verschillende tuinhuisjes, bruggen en bankjes zorgen voor een afwisselend beeld. De slingerende wandelpaadjes dragen daaraan bij. Vlakbij de villa is het park netjes onderhouden met een grote hertenweide. Elk voorjaar kun je hier de geboorte van een nieuw hertje meemaken.

Bos
De langgerekte vijvers hebben kronkelende oevers, de zuidoever is een herinnering aan het beekdal van de Aa. Naar achteren toe mag de natuur meer zijn gang gaan, het park lijkt hier meer op een bos, compleet met hoogteverschillen.

Hinkstap
Halverwege het park móet je echt even hinkstappen over de stepstenen in de vijver. Generaties kinderen hebben dit gedaan, maar ook voor volwassenen is het spannend om het hier droog te houden. Amsterdam mag dan trots zijn op het Vondelpark, Steenwijk heeft Park Rams Woerthe!

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 17 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26