Tinus Kruithof bij de koe die hij van zijn (klein)kinderen heeft gekregen
Tinus Kruithof bij de koe die hij van zijn (klein)kinderen heeft gekregen René Wiegmink

Tinus Kruithof krijgt een koe van zijn (klein)kinderen

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

BLANKENHAM - Tinus Kruithof (89) heeft van zijn kinderen en kleinkinderen een mooie verrassing gekregen. In de voortuin van de gepensioneerde boer prijkt sinds vorige week een koe die ‘s avonds licht geeft. 

“Onze vader miste zijn koeien zo en daarom hebben we hem deze koe cadeau gedaan,” vertelt Jeanet Noord uit Oldemarkt, jongste dochter van Tinus Kruithof. Haar vader had vroeger samen met haar vorig jaar overleden moeder een boerenbedrijf aan de Hammerdijk in Blankenham. Omdat Tinus een dagje ouder werd, heeft hij zijn koeien van de hand gedaan. De laatste twee zijn op 1 oktober vorig jaar vertrokken. 

Tinus mist zijn koeien
De kinderen en kleinkinderen wisten wel dat hun (groot)vader zijn koeien miste. Toen Jeanet in de omgeving in een tuin een verlichte koe zag staan, belde ze aan om te vragen wie haar had gemaakt. “Een dag daarna werd ik teruggebeld en kreeg ik het telefoonnummer van de man die de koe gemaakt had.” Deze man wilde wel nog zo’n koe maken voor Tinus. Sinds vorige week prijkt hij nu in de tuin van de gepensioneerde veehouder.

Liever een levende koe
Tinus zegt dat hij blij is met het cadeau. “Maar het liefst had ik een levende koe gekregen,” zegt hij er nog bij. Hij vertelt ook nog dat zijn koeien een goede plek hebben gekregen. “Zij staan nu in een weide bij het koninklijk huis Soestdijk,” zegt hij glunderend. De verlichte koe trekt veel bekijks. Regelmatig stoppen mensen voor zijn huis om een foto van haar te maken. Vorig jaar zomer trok zijn tuin trouwens ook de aandacht van veel mensen. Daar stond toen een zonnebloem van 3,19 meter hoog. Tinus won daarmee de eerste prijs van de wedstrijd Actie Voorjaarsgroet, de Sociaal Werk de Kop had uitgeschreven. Als prijs kreeg hij toen een insectenhotel. Kijk op www.dekopvan.nl hoe de verlichte koe van Tinus er in het donker uitziet.

Tinus Kruithof
De koe van Tinus in het donker
Tinus kijkt naar zijn verlichte koe
De laatste twee koeien van Tinus, die vorig jaar oktober zijn verhuisd
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 23 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26