Jasper Krommenhoek (boven) bij de start van de 500 meter tegen Tjerk de Boer
Jasper Krommenhoek (boven) bij de start van de 500 meter tegen Tjerk de Boer Foto: Studio Sport

Jasper Krommenhoek doet mee aan NK Allround Schaatsen

· leestijd 1 minuut Sport

HEERENVEEN - Jasper Krommenhoek (18) heeft in het weekeinde van 23 en 24 januari zijn opwachting mogen maken bij het NK Allround Schaatsen in Heerenveen. Hij eindigde als 16e van de 20 deelnemers in het eindklassement.

Tussen grote mannen als Jan Blokhuijsen, Marcel Bosker en Bart Vreugdenhil stond zaterdagmorgen achter de naam van de inwoner van Steenwijkerwold een 0 vermeld. Dat is om aan te geven dat het de eerste keer is dat Jasper Krommenhoek op dit niveau mag schaatsen. In zijn juniorentijd was Jasper lid van ST Giethoorn, waar trainer Lucas Manden hem de fijne kneepjes bijbracht.

Debuut
“Ik heb het mooi overleefd,“ zegt Jasper na afloop. “Het was mijn debuut bij de senioren en heel spannend, maar met twee persoonlijke records ben ik super tevreden,“ klinkt het uit de mond van de oud RSG-leerling. De schaatser van het KNSB Talententeam Noord kende tot nu een aardig seizoen want op vier van de vijf afstanden reed hij de laatste tijd persoonlijke record, waarbij hij de 500 en 1500 meter nog dit jaar verbeterde.

‘Lekker op deze weg door’ 
Over het het koude en kille Thialf, zegt Jasper: “Ik hoorde alles, echt irritant.” Wat betreft zijn startpositie had Jasper ook niet het geluk aan zijn zijde. De jonge sporter moest zowel zaterdag op de 500, als zondag op de 1500 meter meteen de openingsrit rijden terwijl hij op de tweede dag ook nog eens geen directe tegenstander had. “Ja dat was niet lekker. Niet alleen de eerste rit, dus je weet niet wat er mogelijk is, maar ook nog geen tegenstander om je aan op te trekken. Desondanks reed ik een PR en dat was wel lekker,” klinkt het enthousiast. Ondanks zijn solo rit wist de Jasper Krommenhoek zijn PR aan te scherpen, want hij reed zijn snelste 1500 meter (1.52.57) ooit. “Dat was keurig. Ik ben meer van de langere afstanden, maar ook de 1500 meter gaat steeds meer mijn ding worden, dus wie weet. De twaalfde plaats op het onlangs gehouden jeugd-NK en de prestatie van afgelopen weekeinde smaken naar meer. Ik laat momenteel nog te veel liggen op de 500 meter dus daar moet ik mij verbeteren, terwijl de andere afstanden steeds beter gaan, dus we gaan lekker op deze weg door.”

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 11 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 23 uur geleden