Afbeelding
Foto: Anncapictures

CU wil dat college en raad met kernen in gesprek gaan over woningbouw

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - ChristenUnie Steenwijkerland dringt bij college en raad aan op ambtelijk/bestuurlijk gesprek voor de zomer met alle kernen over hun woningbouwprogramma.

De ChristenUnie hecht veel waarde aan de onderzoeksgegevens die de Raad in Steenwijkerland kreeg via de Woonagenda: een uitgebreid woningmarkt onderzoek en de kernenatlas. Er is een match gemaakt tussen aanbod en vraag naar koopwoningen en sociale – en vrije huurwoningen. Totaal 1.735 woningen de komende tien jaren zullen er gebouwd moeten worden. 

Inventariseer in alle kernen
ChristenUnie raadslid Henk Boxum: “Het is vooral belangrijk dat er per kern duidelijkheid komt wanneer, wat en waar gebouwd gaat worden. Ga tot de zomer alle kernen bij langs en inventariseer wat er op korter termijn en op wat langere termijn moet gebeuren.” Zijn voorbeeld uit Sint Jansklooster: 33 jongeren gaven via een enquête aan in de toekomst te willen bouwen in hun dorp.

Idee
Het idee van ChristenUnie: “Stel dat we in 2024 (of eerder) kunnen beginnen met 24 woningen te bouwen, naast een zestal in de kern van Sint Jansklooster via een deal met Wetland Wonen, dan kan er gebouwd worden tot eind 2028. Zorg dan in de periode 2027-2028 dat er nieuwe plannen ontwikkeld worden voor de langere termijn. Hoe kijken jullie daar tegen aan?” Het antwoord van Kim Ruiter luidt: “Dit idee kunnen we steunen. Jongeren die weten dat er op termijn gebouwd kan worden in hun dorp wachten dan wel twee jaar! Maar… we willen duidelijkheid en perspectief.” Kim Ruiter is woordvoerder namens de 33 geïnteresseerden die graag een eigen woning willen bouwen in Sint Jansklooster. 

Dit is wat de ChristenUnie voorstaat: per kern duidelijkheid scheppen wat op kortere en langere termijn aan woningen gebouwd kan worden de komende jaren. Verder geeft Boxum nog aan: “Inventariseer dat voor alle kernen in Steenwijkerland en maak die afspraken waar!”

Afbeelding
Tuinontwerper worden? Studievoorlichting voor hoveniers en carriereswitchers Westerveld 1 uur geleden
De Zeeklank met dirigent Johan Bredewout
Jubileumconcert Christelijk Gemengd Koor De Zeeklank Cultuur 3 uur geleden
De avond van BGL is goed bezocht
BuitenGewoon Leefbaar organiseert succesvolle thema-avond over alcohol en drugs in Steenwijkerland Algemeen 4 uur geleden
Wilma Wuite met haar boek 'IJskelder'
Wilma Wuite uit Giethoorn staat op shortlist The Indie Awards: 'Ik ben flabbergasted' Cultuur Insta-Dekop 22 uur geleden
Afbeelding
Acro dames SV Giethoorn SE door naar halve finale NK Sport gisteren
Links: Sem van Genderen, midden: Lykele Bethlehem en rechts: Julian Brandsma
Waterput gerestaureerd door leerlingen vmbo SG Eekeringe Westerveld 15 apr, 15:00