Kom hier dat ik u kus
Kom hier dat ik u kus Foto: Aangeleverd

Filmhuis Steenwijk

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - De komende week staan de volgende films op het programma in het Filmhuis in Steenwijk in de Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe. 

Just 6.5
Dinsdag 1 februari om 19.30 uur is de filmvertoning ‘Just 6.5’. ‘Just 6,5’ is een explosieve en snijdende Iraanse film die ons rechtstreeks in het kloppende centrum van een massaal politieonderzoek naar drugsbaron Nasser brengt. Wanneer ze hem eindelijk weten te vinden, verzint hij van alles om te ontsnappen en zijn gezin te redden. Niet alleen een uitzonderlijk spannende thriller maar ook een gelaagd portret van de war on drugs in Iran. Hij schetst een wrang beeld van Iran met zijn 6,5 miljoen drugsgebruikers. Het is de tweede film van regisseur Saeed Roustayi.

Kom hier dat ik u kus
Vrijdag 4 februari om 20.00 uur is de filmvertoning ‘Kom hier dat ik u kus’. In deze film volgen we hoofdpersonage Mona op drie momenten in haar leven. Als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertigjarige. Mona staat haar hele leven al aan de zijlijn, geconditioneerd als ze is om zichzelf weg te cijferen en het anderen naar de zin te maken, vooral haar stiefmoeder Marie. Verfilming van de gelijknamige roman van Griet op de Beeck door de documentairemakers Lubbe Bakker en Van Koevorden, die hiermee hun zeer geslaagde fictiedebuut maken.

Ook te zien in Filmhuis Steenwijk
Dinsdag 8 februari After the Wedding. 
Dinsdag 15 februari Joker.
Dinsdag 22 februari The Tobacconist.
Donderdag 24 februari The Singing Club.
Dinsdag 1 maart Nomadland.
Vrijdag 4 maart Paradise Drifters.
Dinsdag 8 maart The Father.
Donderdag 10 maart Druk..

Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via: www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel 0521-514004.


Afbeelding
In the Picture deel 24: de vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin Column 3 uur geleden
Raymond Ceulemans in actie
Glansrijke overwinning van Gert-Jan van der Veen op Raymond Ceulemans Sport 5 uur geleden
De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 6 uur geleden
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 23 uur geleden
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
2023 stabiel jaar voor Vitens, ondanks weersextremen Algemeen 23 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.