Devin Bouma laat de sportmaaltijden zien
Devin Bouma laat de sportmaaltijden zien Foto: Aangeleverd

Slager Bouma introduceert sportmaaltijden

Steenwijkerland

STEENWIJKERWOLD – Bij Slager Bouma kunnen sporters nu ook terecht voor een gezonde en voedzame sportmaaltijd. Het idee daarvoor is afkomstig van zoon Devin Bouma (19).

Als fanatiek sporter weet Devin dat het belangrijk is om gezond te eten. Hij speelt voetbal en doet ook nog aan fitness en krachtsport. “Elke dag neem ik twee maaltijden waarmee mijn spiermassa toeneemt,” vertelt hij. Daarmee bedoelt hij koolhydraatrijke en vetarme maaltijden, zonder toegevoegde suikers, maar met goede kruiden en marinade. De student aan de Slagersvakschool in Zwolle leek het een goed idee om deze maaltijden ook aan te bieden in de slagerij van zijn ouders, waarin hij zelf ook dagelijks werkt. Sporters in Steenwijkerwold en omgeving kunnen daarom nu ook sportmaaltijden bestellen bij Slager Bouma.

Elke dag een andere sportmaaltijd

De sportmaaltijden van Slager Bouma bevatten elke dag andere ingrediënten. “Bijvoorbeeld kip met roerbakgroente, wortels, een rood uitje, paprika en courget,” zegt Devin. Op andere dagen bestaat de sportmaaltijd uit een pasta- of rijstgerecht met brocoli en boontjes. In elke sportmaaltijd zit zo’n 95 gram koolhydraten, 36 gram eiwit en slechts 8 gram vet.

Slager Bouma is trouwens ook nog van plan om in de zomer maaltijden aan te bieden voor mensen die willen afvallen. Nu al kun je terecht in de slagerij voor allerlei andere maaltijden. Van stamppot tot nasi en van macaroni tot lasagne. Verder biedt de slagerij volop verse vleeswaren, worst, buffetten, salades, catering en barbecue. Eens per veertien dagen verrast Slager Bouma de winnaar van de puzzel in deze krant met een vleespakket.

Kijk voor meer informatie en bestelmogelijkheden op bouma.uw-slager.nl of bel met 0521-588226.

Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 5 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 16 uur geleden
Kiki Schippers
Einde seizoen sale: met korting naar het Theater De Meenthe Cultuur 17 uur geleden
Wilfried Godschalk behaalt de beste persoonlijk moyenne
Overduidelijke overwinning van team Boeve Afbouw in derby tegen BV Steenwijk Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Groot feest met "Die Dorfplatzmuzikanten" in de Veldkei Cultuur 23 uur geleden
De Zeeklank met dirigent Johan Bredewout
Interview: Johan Bredewout is veertig jaar dirigent van Christelijk Gemengd Koor De Zeeklank Cultuur gisteren