Vocal@Motion
Vocal@Motion Foto: Aangeleverd

Vocal@Motion doet vierde poging tot eigen concert op 27 februari

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Voor de vierde keer heeft Vocal@Motion een nieuwe datum geprikt om hun eigen voorstelling ‘Tree of Life’ uit te voeren. Het gaat om zondag 27 februari om 15.00 uur in de grote zaal van De Meenthe. Alle keren werd door corona roet in het eten gegooid, maar het koor geeft het niet op! 

Het is een voorstelling over hoe het de groep de laatste twee jaar is vergaan. Niet alleen corona en hoe ze daar qua zingen allerlei oplossingen voor hebben bedacht, maar ook over de ‘levensboom’ – de manier waarop je sowieso in het leven kan staan. De groep neemt je mee met muziek, theater en interactie. Met de stijgende besmettingen blijft het hard duimen, maar de zangers en zangeressen hebben er zeker nog zin in.

‘Wij vieren het leven’
Het koor heeft de afgelopen jaren maar weinig repetities moeten missen. Veel koren zijn tijdelijk gestopt of helemaal opgeheven door corona, maar Vocal heeft zich steeds aangepast om veilig aan de maatregelen te voldoen, maar wel te kunnen blijven zingen met elkaar. De voorzitter Klaas Dekker vertelt: “We vieren het leven, we zingen met elkaar – online en nu weer heerlijk live - maar hebben ook verdrietige momenten meegemaakt deze afgelopen jaren. Muziek kan dit alles heel goed verwoorden, dat is het mooie ervan. Muziek en zingen staat midden in ons leven en na de voorstelling hopelijk ook bij het publiek!”

Liefde voor het zingen
Met de uitgekozen nummers is de muzikale voorstelling heel veelzijdig te noemen. Het gaat van ‘Don’t worry about me’ van Frances, ‘Als wij niets doen’ van Soldaat van oranje tot en met het zeer uptempo nummer ‘I’m still standing’ van Elton John. De samenstelling van het programma vertelt niet alleen een verhaal, maar laat ook de diversiteit en de liefde voor het zingen van het koor en de zangers en zangeressen zien.

Begeleiding
Vocal@Motion treedt regelmatig op, bijvoorbeeld tijdens Kopje Cultuur, Dickens, of in de regio met een eigen concert. Het repertoire bestaat uit musical, jazz, licht klassiek, volksmuziek en close-harmony songs. De muzikale leiding is sinds 2019 in handen van Barbara Lok. Barbara is in deze regio één van de initiatiefnemers van bijvoorbeeld Razzia en eerdere theaterproducties zoals ‘Storm over de Beulake’. Daarnaast is ze dirigent bij verschillende koren en geeft zangles. De begeleiding op piano is door René Kolsters die inmiddels een aantal jaren aan het koor verbonden is. Ook is zijn zoon Thomas Kolsters is voor dit concert gevraagd de drumpartijen voor zijn rekening te nemen.

Wees van harte welkom bij deze zeer afwisselende muzikale voorstelling. Kaarten zijn te reserveren via pr@vocalatmotion.com of 06-29381482 en zijn € 15  per stuk. Er zijn nog kaarten beschikbaar. VOL=VOL dus wees er snel bij.

Meer weten? Kijk dan op www.vocalatmotion.com of volg ons via Facebook, Instagram of Twitter. 

Afbeelding
In Westerveld worden minste fietsen gestolen in de gehele provincie Drenthe Westerveld 4 uur geleden
Afbeelding
Droomuitslag voor Vledderveen tijdens opening Corsoseizoen in Frederiksoord Westerveld 4 uur geleden
Afbeelding
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Luttelgeest Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 17 uur geleden
Uitzicht van de watertoren in Sint Jansklooster
10-jarig jubileum watertoren Sint Jansklooster: gratis toegang Steenwijkerland 18 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 21 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk gisteren
Spelers en staf van VV Jubbega leggen zich niet neer bij de beslissing van het bestuur -
Nieuwe ontwikkeling: de spelers en trainer van VV Jubbega willen seizoen afmaken Sport gisteren
Afbeelding
Nieuwe lunchroom geopend station kampen zuid Partnerbijdrages gisteren
Inkijkje in het vernieuwde Bezoekerscentrum
Vernieuwde Bezoekerscentrum De Wieden feestelijk geopend bij start vaarseizoen Steenwijkerland 19 apr, 12:00
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 19 apr, 10:00
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 19 apr, 07:30