Han Evers, de theaterdirecteur die in zijn eigen theater speelt in 2019
Han Evers, de theaterdirecteur die in zijn eigen theater speelt in 2019 Foto: Ina Kok

Terug naar Steenwijk opnieuw afgelast

· leestijd 1 minuut Algemeen

STEENWIJK - Cabaret ‘Terug naar Steenwijk’ gaat toch niet door op 12 en 13 maart 2022. Deze data had het gezelschap gekozen omdat vanwege de lockdown het cabaret ook al niet op 29 en 30 december vorig jaar door kon gaan. De nieuwe data blijken nu ook niet haalbaar. 

Op de facebooksite zegt de Steenwijker eindejaarscabaretgroep: “Het spijt ons, maar we zien elkaar vast weer in december. Het cabaret van ‘Terug naar Steenwijk’ dat in maart alsnog door zou gaan is afgeblazen. We hebben overleg met elkaar overleg gehad en zijn tot de conclusie gekomen dat er nog heel veel onzekerheden zijn,” zegt Jannes Mulder. “Wij willen graag optreden in een volle zaal en na afloop met de mensen een borreltje drinken en wat ouwehoeren. Nou, dat kan nu allemaal niet. En dan zit je ook met de vraag van wie mag naar binnen in De Meenthe en wie niet. Dus is de conclusie dat we het niet doen,” zo is de heldere uitleg. Verder vinden de mensen van ‘Terug naar Steenwijk’ dat het cabaret ook echt bij de jaarwisseling hoort. “De liedjes die we hebben gemaakt kunnen we misschien deze zomer nog wel een keer ten gehore brengen in park Rams Woerthe.” 

‘We ruum’n de zolder op’
Eén en ander betekent dat de pijlen van het cabaret nu gericht zijn op de traditionele data 29 en 30 december. “En de titel hebben we al: ‘We ruum’n de zolder op’. Dat is een beetje dubbel, want we kunnen ook straks voor het cabaret in december nog wel onderwerpen gebruiken die dan nog steeds actueel zijn.” De voorstelling op 29 en 30 december zal de veertiende productie van de Steenwijker eindejaarscabaretgroep worden.  

Mensen die kaartjes hebben gekocht voor de voorstellingen in maart krijgen een mail van De Meenthe.

Afbeelding
Met vijf foto's: Plugin - Plugout Sessie in Café Gelderingen: Blues- en rockband Van Lunteren excelleert Cultuur 26 mrt, 17:54
Afbeelding
Bekijk hier het volledige programma van Sail Kampen 2024 Algemeen 26 mrt, 17:10
Afbeelding
Bekijk hier het volledige programma van Sail Kampen 2024 Partnerbijdrages 26 mrt, 17:10
Taalheldenprijs 2023
Gezocht: Overijsselse Taalhelden Cultuur 26 mrt, 16:00
Broodje falafel
Culturele Proeverij met stamppot, falafel en borsjtsj: Samen eten verbindt en maakt blij! Cultuur 26 mrt, 15:42
Van Queen worden meerdere nummers gekozen
Queen uitvaarttopper van de toekomst in Overijssel: Monuta presenteert Top 10 Uitvaartmuziek Algemeen 26 mrt, 14:00