De kantine van RSG Tromp Meesters
De kantine van RSG Tromp Meesters Foto: Aangeleverd

Middelbare scholen geven persoonlijke rondleiding op school

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Dit jaar vond het Open Huis op RSG Tromp Meesters en SG Eekeringe online plaats. Daarmee hebben de scholen een informatief en leuk inkijkje gegeven op de verschillende locaties. Maar leerlingen in groep 8 van de basisschool die nog twijfelen welke school het beste bij hun past, kunnen zich opgeven voor een persoonlijke rondleiding.

Online Open Huis
Met een televisiestudio op locatie hebben de scholen in de vorm van een talkshow de kijkers meegenomen door de school. Op de RSG schoven leerlingen aan die vertelden over het nieuwe vak Sense & Discover, maar ook over coaching en hoe dat in zijn werk gaat. Eén van de leerlingen ging met een selfiestick en telefoon op weg naar de sportklas om daar live te laten zien wat er allemaal gebeurt in deze les. Op SG Eekeringe vertelden leerlingen over de praktijkvakken, coaching en namen ze de kijkers mee op een rondje door de school. Er werd ook live geschakeld naar de locatie Stationsstraat waar prachtige technieklokalen gebruikt kunnen worden.

Voor iedere leerling een plek
SG Eekeringe en RSG Tromp Meesters bieden samen al jaren het voortgezet onderwijs in Steenwijkerland aan. Op de RSG Tromp Meesters kunnen nieuwe leerlingen zich aanmelden voor het gymnasium, atheneum, havo en mavo. Op de locatie Oostwijkstraat van SG Eekeringe kunnen leerlingen zich aanmelden voor mavo, kader beroepsgericht en basis beroepsgericht. Het praktijkonderwijs en voortgezet gespecialiseerd onderwijs hebben hun plek op de locatie Stationsstraat, sinds 2020 onderdeel van SG Eekeringe. Met dit brede aanbod is er voor iedere leerling een plek op het voortgezet onderwijs in Steenwijkerland.

Leerling centraal
De scholen gebruiken elkaars expertise om de leerlingen optimaal te ondersteunen tijdens hun tijd op school. Ze bereiden leerlingen voor op het leven na de middelbare school. Daar komt dus veel meer bij kijken dan alleen de vakken die ze op school krijgen. SG Eekeringe en de RSG Tromp Meesters zorgen voor een veilige en positieve omgeving waar leerlingen leren omgaan met de dingen die ze in hun verdere leven nog tegen gaan komen. Niet iedereen leert op dezelfde manier, daarom bieden ze maatwerk en persoonlijke ondersteuning. De leerling staat centraal!

Aanmelden voor de persoonlijke rondleiding kan via: www.samengaanwehetmaken.nl.