Frans Kloeze
Frans Kloeze Foto: Olde Veste

Chris Groen en Frans Klozen lid van verdienste van Olde Veste

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Chris Groen en Frans Klozen hebben vrijdagavond tijdens een uitgestelde ledenvergadering van voetbalvereniging Olde Veste de versierselen van lid van verdienste in ontvangst mogen nemen. 

Chris Groen, inmiddels meer dan vijftig jaar lid, was belangrijk voor het clubblad, als speler en leider. Ook was hij de initiatiefnemer voor het G-voetbal bij de club. Frans Klozen maakt zich al jarenlang verdienstelijk binnen de club. Hij is een duizendpoot binnen het clubgebouw. 

Veel leden, waaronder opmerkelijk veel jonge senioren, hadden de moeite genomen om de gang naar de aula van de RSG aan de Lijsterbesstraat te maken, waar de ledenvergadering plaatsvond. Niet alleen om het boekjaar 2020/2021 door te nemen, maar ook om de ambitieuze plannen van het hoofdbestuur aan te horen. Voorzitter Elbert Jan Hesse begroette de leden op de ongewone locatie. “In ons eigen clubgebouw kunnen we de coronaregels niet naleven en hier wel. Dus de keuze was niet lastig.” 

Voetbaltechnische zaken
Dirk Gerrits nam met plezier de voetbaltechnische zaken door. “Het eerste, tweede en vierde elftal staan bovenaan dus geen reden om te klagen. De dames staan in de middenmoot. Bij de jeugd is het momenteel, kwalitatief, allemaal iets lastiger maar dat is ook een uitdaging.” Henk Zwoferink kon goede cijfers laten zien met een kleine plus. “Maar de kantine is het grootste gedeelte van het jaar dicht geweest anders hadden we een hele goede plus kunnen draaien. Het is bewonderenswaardig dat leden en sponsoren in de coronatijd de club zijn blijven steunen. Door het gemis van een aantal grote acties zijn het niet de cijfers geworden die we graag wilden,“ aldus de penningmeester. De kascommissie gaf decharge, waarna de leden de financiële commissie met een groot applaus bedankten.

Martijn Strijker gaf een kijkje in de keuken over zijn activiteiten van het afgelopen jaar. Daaruit bleek dat de aangeschafte zonnepanelen hun bijdrage al leverden. Verder liet de clubman zijn licht schijnen over de inkoop van materialen en het nieuwe kledingplan. 

Jubilarissen
Op bestuurlijk vlak nam de club afscheid van Jan Kik en Jaques Wagteveld. Bestuurslid Benno Hellinga bracht niet alleen de leden op de hoogte van de toekomstplannen om het hoofdveld aan te pakken, maar mocht ook de jubilarissen voor het voetlicht zetten. Imme Groenwoud, Rick Vis, Michel Holleboom, Andre Smit en John de Boer kregen hun speldje vanwege het 40-jarige lidmaatschap, terwijl Klaas Brinkman, Richard Klein en Lars Pen hun kleinood voor het 25-jarig lidmaatschap in ontvangst mochten nemen.

Chris Groen
Giethoorn Wethouder Bram Harmsma opent de beweegroute
Nieuwe beweegroute in Giethoorn feestelijk geopend Met video 4 uur geleden
Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 13 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 22 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur gisteren
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 24 apr, 09:29