Wedstrijdmoment van Steenwijkerwold V3 tegen De Blesse
Wedstrijdmoment van Steenwijkerwold V3 tegen De Blesse Foto: Gerrie van der Hogen

Vrouwencompetitie tweede weekend februari

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - In de vrouwencompetitie kwamen in deze regio alleen de teams uit de vijfde klasse in actie. Dit is een spannende competitie, waar met uitzondering van de koploper SVBS/VHK, de teams aan elkaar gewaagd zijn. De wedstrijd van SVBS/VHK werd opnieuw afgelast. Voor de derde maal op rij kwam de koploper dus niet in actie. 

Olympia 28 V1 – Olde Veste V2 3-4 
Beide ploegen maakten er een hele spannende wedstrijd van waarbij Olde Veste uiteindelijk aan het langste eind trok. Meest opvallende speelster bij de Steenwijkers was Dagmar Vedder, die de eerste drie treffers voor haar rekening nam. In een wedstrijd waarin beide ploegen de kansen kregen was het 3-3 en onduidelijk was wie de drie punten achteraf mocht bijschrijven. Maar Marit de Jong tekende uit eindelijk voor de verlossende vierde treffer voor Olde Veste.

Steenwijkerwold V3 - De Blesse 1-2 (0-2)
Steenwijkerwold speelde een goede wedstrijd tegen De Blesse de nummer twee van de ranglijst. In het eerste bedrijf waren de bezoekers wel de betere en wisten ook op een 2-0 voorsprong te komen. Maar na de rust pakte Steenwijkerwold het goed op en kreeg het team meerdere kansen. Lieke Engwerda maakte de 1-2 en daardoor werd het duel weer spannend. Maar ondanks de kansen bleef Steenwijkerwold V3 op een 1-2 nederlaag steken.

Genemuiden V2 – Oldemarkt V2 2-3
Aan een fysiek stevig duel in Genemuiden hield Oldemarkt wel drie punten over en gezien de wedstrijd was dat niet onterecht. Marieke Braad opende de score voor Oldemarkt maar al snel wist de thuisclub die achterstand weg te werken. Ook door de omstandigheden kwamen beide ploegen niet aan echt goed voetbal toe. Manon Poelsema wist er toch 1-2 van te maken. Dit gaf Oldemarkt het benodigde zelfvertrouwen en op het moment dat Jasmijn Kok er 1-3 van maakte, leek het duel gespeeld. Genemuiden schakelde nog wel een tandje bij en kwam ook op 2-3. Verder lieten de vouwen van Oldemarkt V2 het niet komen. Door de winst klom Oldemarkt naar een vijfde plaats op de ranglijst.

Ruinerwold V1 – Old Forward/BEW V1 0-1 (0-1)
Old Forward speelde dit weekeinde de hatelijke 0 van de ranglijst. In Ruinerwold wist Yanniek Wieldraayer de enige treffer van de wedstrijd te maken. Het jonge team van Old Forward/BEW moest vervolgens nog alle zeilen bijzetten om de 0-1 stand overeind te houden, maar dat lukte uiteindelijk. Dinsdag 15 februari zal Old Forward/BEW de inhaalwedstrijd tegen Oosterstreek spelen. Het duel in Oosterstreek begint om 20.00 uur.

Oefenwedstrijden
De wedstrijd van vv Steenwijk werd wegens corona afgelast, terwijl er voor Oldemarkt al geen wedstrijd op het programma stond. Zowel Olde Veste V1 als de eerste teams van Steenwijkerwold en Oldemarkt hadden geen competitieverplichtingen. Dus was er ruimte voor een oefenwedstrijd. Steenwijkerwold en Oldemarkt speelden tegen elkaar. Moniek Limburg scoorde de openingstreffer voor Steenwijkerwold waarna Shanna van Oosten met twee doelpunten de eindstand op 3-0 bepaalde. Olde Veste verloor een oefenwedstrijd tegen Heino met 3-2. Ook de vrouwen van vv Steenwijk speelden een oefenwedstrijd. De 3-3 eindstand tegen Avereest was een leerzame middag. Muriël Holtrop wist de 0-2 achterstand te verkleinen om vervolgens ook, na een mooie solo de 2-3 binnen te schieten. Shannon Jolie maakte de derde treffer voor Steenwijk.

Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
2023 stabiel jaar voor Vitens, ondanks weersextremen Algemeen 18 uur geleden
Henk Raggers
Henk Raggers staat aan kop in het Jos Verheijen Memorial toernooi Sport 21 uur geleden
Vertegenwoordigers van Odd Fellows en De Soos Steenwijk
Gift van de Odd Fellows voor De Soos Steenwijk Steenwijk 21 apr, 10:00
Kopactie Mark Bruintjes
Foto- en videoverslag: Olde Veste neemt koppositie over van ONS Sneek dankzij winst op Go Ahead Kampen na een bizarre week Sport 21 apr, 08:53
Tusky
Drie stevige bands in Poppodium De Buze Cultuur 21 apr, 08:41

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.