Wedstrijdmoment
Wedstrijdmoment Foto: Aangeleverd

Walking Football competitie kent geslaagde start

· leestijd 2 minuten Sport

Walking Football competitie vier noordelijke clubs kent geslaagde start
Eerste ronde in Koekange smaakt naar meer

KOEKANGE - De Noordelijke primeur van de Walking Football competitie met vier clubs is in Koekange uitstekend van start gegaan. Vitesse’63 toonde zich een prima gastheer tijdens de eerste ronde van de competitie voor zestigplussers. Onder goede weersomstandigheden speelden alle vier clubs één keer tegen elkaar en dat leverde 29 mooie doelpunten op. Na de eerste competitieronde gaat Vitesse’63 aan kop met zeven punten uit drie duels.

Onderlinge regionale competitie
Aan de eerste competitie voor Old Stars afdelingen in het Noorden nemen naast Vitesse’63 ook, vv Steenwijk, HZVV en FC Meppel deel. De eerste drie clubs hebben al jaren een florerende Walking Football afdeling. Fc Meppel is recent gestart en wil graag versneld ervaring opbouwen. Omdat de clubs ook graag tegen elkaar willen spelen, hebben de vier clubs besloten een onderlinge regionale competitie op te zetten. Daarmee hopen de deelnemers meer aandacht te kunnen geven aan Walking Football, maar ook om potentiële leden over de streep te trekken die het nu misschien wat te weinig voetbal vinden.

Dat er genoeg zestigplussers zijn die een aardig potje Walking Football op de mat kunnen leggen werd wel duidelijk tijdens de eerste competitieronde op het kunstgras in Koekange. De wedstrijden duurden twintig minuten en stonden onder de vlekkeloze leiding van de scheidsrechters Arnold Leenders en Jelis van der Laan. 

Plezier
De wedstrijden werden op twee velden vlot achter elkaar gespeeld volgens de regels van het Walking Football. De spelers hebben al ervaring met deze sport, waardoor er opvallend weinig spelers werden afgefloten wegens hard lopen. De scheidsrechters hanteerden de regels soepel en voelden het spel feilloos aan, waardoor het plezier van de deelnemers afspatte.

Vitesse’63 is favoriet
Vitesse’63 heeft al heel wat toernooien op haar naam staan en de ervaren ploeg is voor velen dan ook de favoriet voor de titel. Dat maakte de ploeg in haar eerste duel tegen HZVV ook waar door een afgetekende 4-1 zege. Steenwijk startte met een overtuigende 5-0 zege op Fc Meppel. Daarna hield Steenwijk Vitesse’63 knap op 2-2, terwijl HZVV ruim van FC Meppel won (6-1). Tijdens de laatste wedstrijden van de eerste competitieronde kende Vitesse ’63 weinig moeite met FC Meppel (5-0) en versloeg HZVV in een zeer spannende ontmoeting Steenwijk met 2-1.

Bij vlagen werd er zeer goed gespeeld. Het positiespel is goed verzorgd en de spelers weten elkaar in het veld goed te vinden. En natuurlijk blijft het fanatisme ook duidelijk aanwezig. Het is goed te zien dat het Walking Football de afgelopen jaren een duidelijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. De start van de Walking Football competitie in Koekange mag zeer geslaagd genoemd worden en de organisatie kreeg terecht veel complimenten. De organisatie bestaat uit vertegenwoordigers van de vier deelnemende clubs. 

Tussenstand
Aangezien het een heuse competitie betreft werd na afloop de tussenstand opgemaakt. Vitesse’63 gaat na drie duels aan de leiding met zeven punten, waarna HZVV als tweede volgt met zes punten. Steenwijk is derde met vier punten en de puntloze hekkensluiter is FC Meppel.

Stand

Gespeeld

Gew.

Gelijk

Verloren

Punten

Goals

Vitesse’63 Old Stars

3

2

1

0

7

 11-3

HZVV Old Stars

3

2

0

1

6

 9-6

vv Steenwijk Old Stars


3

1

1

1

4

  8-4

FC Meppel Old Stars


3

0

0

3

0

 1-16

En natuurlijk was er ook nog een gezellige derde helft in de kantine van Vitesse’63. Een belangrijk en niet te onderschatten onderdeel van het Walking Football.

Verslag van Reinier de Boer van HZVV

Wedstrijdmoment
De derde helft
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 12 uur geleden
Afbeelding
Eén huurdersvereniging voor alle huurders van Woonconcept Steenwijkerland 13 uur geleden
Afbeelding
In the Picture deel 24: de vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin Column 14 uur geleden
De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 17 uur geleden
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 22 apr, 16:00
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 22 apr, 15:34