The Singing Club
The Singing Club Foto: Aangeleverd

Filmhuis Steenwijk

Cultuur

STEENWIJK - Komende week staan de volgende films op het programma in het Filmhuis in Steenwijk in de Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe.

The Singing Club
Donderdag 24 februari om 20.00 uur is de filmvertoning ‘The Singing Club’. Terwijl hun partners op missie zijn in Afghanistan vormt een groep vrouwen aan het thuisfront een koor om eenzaamheid en verveling tegen te gaan. Al snel groeit het koor uit tot een wereldwijde beweging. Dit waargebeurde verhaal is een komisch drama over vriendschap, familie en de kracht van muziek.

Nomadland
Dinsdag 1 maart om 20.00 is de filmvertoning ‘Nomadland’. Na de sluiting van de gipsmijn in haar woonplaats op het platteland van Nevada besluit Fern, (Frances McDormand) haar busje in te pakken en de wijde wereld in te gaan. Ze sluit zich aan bij een groep rondreizende mensen die in de financiële crisis van 2008 huis en baan zijn verloren en komt zo in aanraking met de ‘nomaden’ van Amerika. Door te luisteren naar de levensverhalen van deze mensen geeft zij hun letterlijk een stem. De film gaat over de tegengestelde menselijke verlangens naar afhankelijkheid en onafhankelijkheid.

Ook te zien in Filmhuis Steenwijk
Vrijdag 4 maart Paradise Drifters. Dinsdag 8 maart The Father. Donderdag 10 maart Druk. Donderdag 17 maart Kom hier dat ik u kus.

Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.

Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 6 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 6 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 11 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 13 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 15 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 17 uur geleden
De Vijverhof
Deel Vijverhof tijdelijk opvanglocatie voor Oekraïners: Na renovatie 96 appartementen beschikbaar voor reguliere verhuur aan woningzoekenden Steenwijk 23 apr, 16:30
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37