Varen in Giethoorn
Varen in Giethoorn Foto: Michel van der Vegt

GroenLinks en D66 organiseren avond over Gieterse Polder en vaarbeleid

Steenwijkerland

GIETHOORN - GroenLinks en D66 organiseren gezamenlijk een bijeenkomst op donderdag 3 maart in het Kulturhus Giethoorn over het vaarbeleid en de Gieterse Polder. De partijen gaan rechtstreeks in gesprek met inwoners en ondernemers om uitgebreid stil te staan bij de huidige ontwikkelingen en de plannen van het college. 

De Gieterse Polder, maar ook het vaarbeleid maakt nogal wat tongen los in het dorp. Daarnaast zijn er door het Gieters Belang diverse Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB)-verzoeken gedaan die voor de nodige onrust zorgen. De evaluatie van het vaarbeleid komt binnenkort op de politieke agenda, maar voorafgaande willen zowel GroenLinks als D66 van de inwoners en ondernemers zelf horen hoe zij aankijken tegen het huidige vaarbeleid en de evaluatie. Ook willen zij de ontwikkelingen van de Gieterse Polder met belanghebbenden bespreken. 

Aanmelden
Tijdens deze avond zullen de politieke partijen vragen stellen. De antwoorden worden meegenomen in de raadsvergaderingen die betrekking hebben op deze onderwerpen. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 3 maart in het Kulturhus te Giethoorn. Inwoners en ondernemers uit Giethoorn zijn welkom. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Aanmelden is verplicht en kan via fractie@groenlinkssteenwijkerland.nl onder vermelding van: 3 maart Giethoorn.

Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 19 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 20 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 21 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 21 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 24 apr, 15:30
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 24 apr, 13:30