Jannie Bennen
Jannie Bennen Foto: Aangeleverd

Janny Bennen- Stakelbeek is de nieuwe pianist van Inbetween

Cultuur

STEENWIJK - Vocalgroup Inbetween heeft een nieuwe pianist. Janny Bennen-Stakelbeek uit Zuidveen volgt Jeannette Kostwinder op. 

Bestuurslid Karel Hoekstra van het vijftigpluskoor kwam op het idee om Janny te vragen. “Hij kent mij van de Grote Kerk, waar ik organist ben,” vertelt de Zuidveense. Daarnaast speelt zij af en toe in deze kerk op de piano en begeleidt ze daarop gelegenheidskoortjes en solisten. Verder geeft Janny orgel-, piano- en keyboardlessen aan huis. Zij heeft gestudeerd aan het Twents Conservatorium in Enschede en het Conservatorium in Alkmaar. Dat maakt Janny een prima opvolgster van Jeannette Kostwinder uit Steenwijk, die het koor begeleidde vanaf de oprichting in 2017. 

Optredens
Vorige week woensdag heeft Janny voor het eerst Vocalgroup Inbetween begeleid tijdens de repetitie in De Meenthe. “Ik vind het leuk om te doen, het is weer eens wat anders dan psalmen en gezangen,” klinkt het enthousiast. Zij zal eens in de drie weken bij de repetities aanwezig zijn. Daarnaast begeleidt ze het koor bij optredens, waarvan het repertoire vooral uit popmuziek uit de jaren ‘60 en ‘70 bestaat.

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 11 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 23 uur geleden