Walvissen
Walvissen Foto: Lukas de Vries

Reisblog: Walvissen spotten

· leestijd 1 minuut Column

Michelle de Jonge en Lukas de Vries uit Steenwijk maken een grote reis. Deel dertien van deze reisblog gaat over walvissen.

Oh wat voelt het heerlijk, even zo’n totaal andere omgeving! Het schiereiland Baja California voelt als een mix tussen Mexico en de Verenigde Staten. In de auto, onderweg naar de tweede stop van onze roadtrip, zijn we het er over eens dat dit deel van Mexico meer is hoe je als kind het land Mexico voor je ziet. Overal cactussen, tacotentjes op elke hoek van de straat en mannen met sombrero’s die ergens op een bankje in de schaduw zitten.

Drone
Na slechts een uur rijden komen we aan in Todos Santos. We rijden direct naar het strand, want we hebben onze lunch vanmorgen al klaargemaakt en gaan die lekker op het strand opeten. We hebben onze auto nog niet geparkeerd of Lukas roept al: “Oh ik zag een walvis water spuiten denk ik!” En terwijl we langs een smal paadje tussen de bergen naar beneden het strand op lopen, zien we er nog veel meer! Dit fenomeen vastleggen met onze camera of drone is echter lastiger dan we dachten. We besluiten om de volgende dag terug te gaan en het opnieuw te proberen.

Todos Santos
Zodra we de volgende dag water de lucht in zien spuiten, vliegt de drone van Lukas erop af. En vandaag hebben we succes! We weten de walvissen waanzinnig vast te leggen van bovenaf, we zijn als een kind zo blij! ‘s Avonds vieren we dit met heerlijke vistacos. Todos Santos heeft ontzettend veel leuke straatjes vol goede restaurantjes! We zouden hier nog wel veel langer kunnen blijven, maar wie weet wat voor tofs we nog meer gaan zien in Baja California, het is tenslotte pas het begin.

Valentijn Hoogenkamp
Valentijn Hoogenkamp komt niet naar de Buze Cultuur 7 uur geleden
Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 10 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 21 uur geleden
Tilko Gernaat
CPB stelt vragen aan het college over afgesloten burg in Belt-Schutsloot Politiek 27 mrt, 17:00