De cursusavond
De cursusavond Foto: Aangeleverd

Olde Veste gastheer cursus juniorentrainer

Sport

STEENWIJK - Voetbalvereniging Olde Veste is de komende weken gastheer van de KNVB cursus junioren trainer. Veertien leden van diverse clubs, waaronder Olde Veste en vv Steenwijk, uit de regio zijn woensdagavond gestart en zullen in totaal 10 avonden geschoold gaan worden om op de juiste manier de jeugd de liefde voor het spelletje bij de brengen. 

Tijdens de cursus krijgen de deelnemers verschillende opdrachten om zich te ontwikkelen als jeugdtrainer. Er is een uitleg en interactie over het begeleiden van een jeugdteam. De eerste avond bestond uit het analyseren van een wedstrijd. “Het is altijd leuk om een dergelijke cursus te organiseren. Vanuit Olde Veste en vv Steenwijk is er vaak belangstelling en om het dan in eigen huis te kunnen doen is voor de cursisten ook handig. Daarnaast hebben beide clubs weer een aantal nieuwe trainers voor de toekomst,“ geeft Johan Dolstra aan. Hij nam het initiatief richting de KNVB om een degelijke cursus opnieuw in Steenwijk te organiseren. “De laatste twee jaar kon er vanwege de corona weinig.”

Giethoorn Wethouder Bram Harmsma opent de beweegroute
Nieuwe beweegroute in Giethoorn feestelijk geopend Met video 6 uur geleden
Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 15 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk gisteren
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 24 apr, 11:30
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 24 apr, 09:29