Riet
Riet Foto: Natuurmonumenten - Alje Zandt

Wandelexcursie langs rietsnijders

Algemeen

SINT JANSKLOOSTER - Wil je meer weten over het riet snijden in De Wieden? Ga dan op zaterdag 26 februari mee met een wandelexcursie van Natuurmonumenten bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster.

De wandeling is onder leiding van een natuurgids. Onderweg geeft de gids uitleg over het proces van het riet snijden en natuurlijk is er aandacht voor flora en fauna die je tegenkomt. De wandeling start om 13.00 uur bij Bezoekerscentrum de Wieden. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is geschikt voor mensen die niet bang zijn van een flink drassig pad. 

Riet
In De Wieden staan honderden hectares riet dat tussen december en april gesneden wordt. Op verschillende plaatsen blijft een areaal riet staan ten behoeve van de vogels, die nestelen in het overjarig riet. De unieke natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden is mede afhankelijk van het werk van de rietsnijders. Befaamd is ook het Wiedenriet, dat wordt gebruikt als dakbedekking.

Moeraspad
Het moeraspad is een laarzenpad dat loopt door de rietvelden, langs een moerasbos en door het open veld. Tijdens de wandeling moet je jezelf viermaal met een pontje naar de overkant van de sloot trekken. Het pad kan zeer drassig zijn, trek je laarzen aan en neem zeker je verrekijker mee!

Meer weten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten voor meer informatie. Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster is van november tot april geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur en tijdens schoolvakanties in deze periode dagelijks behalve maandag.

Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 16 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 17 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 18 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 23 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk gisteren
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 24 apr, 11:30