Oude kaart van De Kamp uit 1550
Oude kaart van De Kamp uit 1550 Foto: Aangeleverd

Stichting Behoud de Kamp stuurt politiek een brief

· leestijd 1 minuut Algemeen

STEENWIJK - De Stichting Behoud de Kamp heeft een brief gestuurd naar de politieke partijen in Steenwijkerland. Daarbij voegde zij een bijlage met informatie over de waarden van De Steenwijker Kamp. De inhoud van de brief staat hieronder.

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen vragen wij uw aandacht voor het volgende: Tijdens de behandeling van de Woonagenda 2022 in de gemeenteraads­vergadering van 25 januari j.l. kwam het al of niet bebouwen van De Steenwijker Kamp aan de orde. Door de PvdA werden de fracties uitgedaagd hun standpunt hieromtrent duidelijk te maken. De reacties waren echter niet eenduidig te herleiden tot voor- of tegenstanders. Onze stichting is van mening dat de bevolking recht heeft op duidelijkheid over dit onderwerp.

 Al sinds de eerste verkiezingen in de nieuwe gemeente Steenwijkerland in 2000 heeft de Stichting Behoud De Kamp aan de deelnemende partijen hun standpunt gevraagd over het al of niet bouwen op De Steenwijker Kamp.

Ook bij de aanstaande verkiezingen, vragen we u, onder het motto “Eerst kiezen en dan gekozen worden”, op dit dossier duidelijk kleur te bekennen. Met de antwoorden op die vraag zal onze stichting er alles aan doen om de bevolking duidelijk te maken dat er echt iets te kiezen valt, als men staat voor het behoud van een uniek waardevol gebied.

 Kiezen voor behoud van De Steenwijker Kamp betekent dat men de gronden met een aardkundige waarde van internationale betekenis niet verder aantast, dat men een grootschalig waardevol landschap niet verkleint en dat het specifiek cultuurhistorisch aspect van dit gebied wordt erkend en respectvol wordt beheerd.

 Met uw reacties op de volgende stellingen denken wij uw visie te kunnen duiden en te herleiden tot een vóór of tégen bebouwing van het betreffende gebied:

 1.      Onze partij kiest onvoorwaardelijk voor behoud van De Steenwijker Kamp en is dus tegen bebouwing.

2.      Onze partij acht bebouwing van De Steenwijker Kamp niet uitgesloten bij een mogelijke bovenregionale opvang, die noopt tot de bouw van meer woningen dan de Woonagenda d.d. 2021 aangeeft.

3.      Onze partij heeft geen enkele moeite met bebouwing van De Steenwijker Kamp.

 Wij zouden het zeer op prijs stellen uw reactie(s) op de stellingen voor 7 maart aanstaande te vernemen. U kunt volstaan met het aangeven van de stelling die overeenkomt met uw standpunt.

Stichting Behoud de Kamp

Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 10 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 11 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 16 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 18 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 20 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 22 uur geleden
De Vijverhof
Deel Vijverhof tijdelijk opvanglocatie voor Oekraïners: Na renovatie 96 appartementen beschikbaar voor reguliere verhuur aan woningzoekenden Steenwijk 23 apr, 16:30
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37