Wedstrijdmoment Steenwijkerwold-DWP
Wedstrijdmoment Steenwijkerwold-DWP Foto: Gerrie van der Hogen

Wedstrijdverslagen vrouwenvoetbal derde weekend februari

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - De corona heeft toch heel veel invloed op het verloop van de competitie. Voor Olde Veste ging de wedstrijd in Groningen, tegen Groen Geel, niet door. In de vijfde klasse kwam SVBS/VHK weer niet in actie. Er stonden in 2022 voor dit team al vier wedstrijden op het programma maar even zoveel wedstrijden werden afgelast. Daardoor kwam de koploper dit jaar nog niet in actie

Derde Klasse

Steenwijkerwold V1 – DWP 1-2
Steenwijkerwold verloor, met het oog op de ranglijst, een belangrijk duel. Tegenstander DWP stond binnen bereik, maar doordat de bezoekers de volle winst pakten is het gat op de ranglijst nu gegroeid naar acht punten.

Vierde Klasse

Vv Steenwijk V1 – FC Meppel/Alcides V2 2-0 (1-0)
Ondanks dat het verschil op de ranglijst groot is, moest de thuisclub het ver weg halen om de drie punten binnen te halen. Voor de rust was FC Meppel/Alcides de betere ploeg, maar wist het niet te scoren. Uit een tegenaanval wist Claudia de Lange de score wel te openen. Na de 1-0 ruststand speelde Steenwijk na de pauze beter en kreeg nu ook een aantal kansen. Mila van Doorn wist de stand op 2-0 te brengen en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld.

Oldemarkt V1 – Tonego V1 4-2 (2-1)
Op basis van de kansen behaalde het eerste vrouwenteam van Oldemarkt een zeer terechte overwinning. Voor de rust had de thuisclub de wind pal tegen en dat beïnvloedde het spel nog al. Omdat ook Tonego niet het juiste ritme wist te vinden, werd het een rommelig potje voetbal. Maar Daniëlle Dekker kon toch de score openen voor Oldemarkt. De speelster tekende ook voor de 2-0 en daarmee leek het duel in het voordeel van Oldemarkt uit te vallen. Maar kort voor en na de rust wisten de bezoekers iets terug te doen. Die 2-2 stand maakte de wedstrijd weer helemaal gelijkwaardig. Maar het was Manon Poelsema die de thuisclub aan een voorsprong hielp. Halverwege het tweede bedrijf wist Daniëlle Dekker opnieuw te scoren en met die 4-2 was de wedstrijd in de tas.

Vijfde Klasse

Oldemarkt V2 – Staphorst V2 3-1 (0-1)
Oldemarkt behaalde een goede overwinning die echter pas in de tweede helft zijn beslag kreeg. De thuisclub kreeg op het zware veld wel de kansen, maar het was de tegenstander die kort voor de rust de score opende. De 0-1 stand halverwege was gezien het spel wel een tegenvaller. In de rust werd de zaak rustig besproken door coach Henk de Boer. Dat had het gewenste resultaat want Manon Poelsema wist tien minuten in het tweede bedrijf de gelijkmaker te scoren. Femke Smit bracht de thuisclub vervolgens op voorsprong. Door de 2-1 moest Staphorst wel komen en dat leverde Oldemarkt de benodigde ruimte op. Oldemarkt keepster Nadine Minnema redde een aantal keren bekwaam. Frederique Breevoord gooide vervolgens de wedstrijd op slot door de derde treffer van Oldemarkt binnen te schieten. Door de winst klom Oldemarkt naar een derde plaats op de ranglijst.

Old Forward/BEW V1 – Urk V2 1-5 (0-2)
Old Forward heeft de winst van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. In eigen huis was Urk te sterk, al was het wel opnieuw een leuke wedstrijd. Het nieuwe en jonge team van Old Forward/BEW probeerde van alles maar wist pas na de rust te score. De Uiteindelijke 1-5 eindstand was een terechte uitslag.

Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 5 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 5 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 10 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 12 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 14 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 16 uur geleden
De Vijverhof
Deel Vijverhof tijdelijk opvanglocatie voor Oekraïners: Na renovatie 96 appartementen beschikbaar voor reguliere verhuur aan woningzoekenden Steenwijk 23 apr, 16:30
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37