Afbeelding
Foto: Pixabay

Subsidies Vitaliteitsfonds en Frisse Start verlengd tot eind 2022

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - De gemeente Steenwijkerland helpt langer met de opstart van maatschappelijke activiteiten. Zij heeft daarom de subsidies ‘Vitaliteitsfonds’ en ‘Frisse Start’ verlengd tot eind 2022.

De coronamaatregelen worden afgebouwd. Ze hebben langer geduurd dan van tevoren werd verwacht. Gemeente Steenwijkerland wil de samenleving en maatschappelijke organisaties helpen bij de opstart van nieuwe activiteiten. Bijvoorbeeld in de vorm van sport, muziek en cultuur of met uw buurt of straat. De subsidieregelingen ‘Frisse Start’ en het ‘Vitaliteitsfonds’ van zijn daarom verlengd tot het einde van dit jaar door het college van B&W. 

Wethouder Trijn Jongman: “Door corona konden veel evenementen en activiteiten niet doorgaan. Hierdoor raakten organisaties soms in de financiële problemen. Deze subsidieregelingen ondersteunen organisaties die het moeilijk hebben. Ze stimuleren het eenmalig organiseren van activiteiten die zorgen voor ontmoeten, verbinding en betrokkenheid. En de doorontwikkeling van aanbod voor de langere termijn. Ik wil iedereen oproepen om gebruik te maken van deze regelingen. Samen zorgen we voor een vitaal en sociaal gezond Steenwijkerland.”

Frisse start

‘Frisse start’ is bedoeld voor activiteiten waarbij ‘elkaar ontmoeten’ centraal staat. Dat kunnen activiteiten zijn op buurt- of wijkniveau óf bijvoorbeeld activiteiten voor vrijwilligers bij maatschappelijke organisaties. Wethouder Trijn Jongman: “We hebben al prachtige aanvragen binnen gekregen: een theatervoorstelling voor kinderen, een QR-code puzzeltocht en een gezellige sportmiddag voor dorpsbewoners. Het is de hoogste tijd om elkaar weer te kunnen ontmoeten. Iedereen snakt naar sociale contacten en gezelligheid.” Deze subsidie kan worden aangevraagd door inwoners en maatschappelijke organisaties. Per aanvraag kan een bedrag van maximaal € 1000 aangevraagd worden.

Vitaliteitsfonds
‘Het Vitaliteitsfonds’ is bedoeld voor maatschappelijke organisaties. Er kunnen aanvragen gedaan worden voor uitbreiding of verbetering van het aanbod en bijbehorende voorzieningen. En ook maatschappelijke organisaties die in financiële nood zijn, kunnen nog steeds een beroep doen op het Vitaliteitsfonds. Gemeente Steenwijkerland wil organisaties langer ondersteuning bieden, omdat de coronamaatregelen ook langer hebben geduurd. Daarom is ook deze regeling verlengd tot het einde van 2022.

Aanvragen
Voor beide regelingen geldt ‘op = op’. Het kan dus zijn dat de regeling al voor het einde van het jaar stopt, omdat er geen geld meer beschikbaar is. De regelingen kunnen via de gemeentelijke website worden aangevraagd op:
www.steenwijkerland.nl/Inwoners/Subsidies 

Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 6 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 20 uur geleden