Schilderij van Floris Anker
Schilderij van Floris Anker Foto: Aangeleverd

Expositie in Galerie Steenwijk: ‘Anker & Veenhoff - kleurrijke vormen’

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Op donderdag 3 maart zal in Galerie Steenwijk de expositie ‘Anker & Veenhoff’ openen. Deze expositie is een mooie combinatie van de schilderijen van Floris Anker en de beelden van Greet Veenhoff. Er is nog geen officiële opening, maar de programmering gaat gewoon door.

Floris Anker uit Assen laat een serie van zijn schilderijen zien. De schilderijen van Floris zijn gemaakt in acryl, aquarel en pastel. Soms ook als gemengde techniek. Zijn werk geeft uitdrukking aan waarnemingen buiten in het landschap. Het is niet een letterlijke weergave, maar een impressie van de rijkdom van de natuur in onder meer Schotland en Ierland. Sfeer, licht, kleur en beweging spelen daarbij de hoofdrol wat duidelijk terug te vinden is hoe Floris het materiaal gebruikt.

Kwetsbare mens
De beelden van Greet Veenhoff uit Glimmen van keramiek, marmer en brons zijn veelal figuratief en ontstaan vanuit haar fantasie. Het menselijk lichaam in al zijn verschijningsvormen fascineert haar. Ze probeert vooral de kwetsbare mens in beeld te vangen. De inspiratie voor de bronzen beelden is ontstaan door haar kennismaking met de Etruskische kunst en cultuur in Italië. Speelse elementen en experimenten met glazuren geven kleur aan haar recentere werk.

Waard om gezien te worden
Kortom, deze twee kunstenaars uit het Noorden zijn het meer dan waard om gezien te worden. Het is een duo dat inmiddels zijn sporen heeft verdiend. Galerie Steenwijk nodigt u hierbij uit om dat zelf te komen bekijken. De expositie is open van donderdag 3 maart tot en met zaterdag 26 maart. U bent van harte uitgenodigd te komen kijken. De toegang is gratis. Open van maandag tot en met vrijdag elke middag van 13.30 tot 17.00 uur en zaterdagen van 10.00 tot 12.30 uur. Veiligheid staat bij Galerie Steenwijk voorop. Zij hanteert daarom een aantal coronaregels ter bescherming van bezoekers en medewerkers, zodat we veilig open kunnen zijn, zie de website. Er is een lift aanwezig.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Galerie Steenwijk: www.galeriesteenwijk.nl. Ook publiceert Galerie Steenwij regelmatig een update/foto’s op haar Facebookpagina: www.facebook.com/Galerie-Steenwijk. Als u de uitnodigingen per mail wilt ontvangen van de exposities, stuur dan een bericht naar contact@galeriesteenwijk.nl onder vermelding van ‘uitnodigingen’.

Beeld van Greet Veenhoff
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 4 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 5 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 7 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop gisteren
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop gisteren
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47