Bonita Avenue
Bonita Avenue Foto; Piek www.piek.cc

Weer beleven, ervaren & genieten in De Meenthe

· leestijd 3 minuten Cultuur

STEENWIJK – Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Bonita Avenue, The music of Sting & The Police, Maartje en Kine, Martijn Koning, Andries Tunru en Ya,dat is iets Indisch.

Bonita Avenue
De voorstelling ‘Bonita Avenue’ van naar het debuutroman van Peter Buwalda is te zien op woensdag 2 maart, aanvang 20.00 uur. In het spannende familiedrama Bonita Avenue staan het gevaar van geheimen en de vraag hoe goed je anderen echt kunt kennen centraal. Siem Sigerius, wiskundige, oud-judoka en Rector Magnificus van universiteit Tubantia heeft een indrukwekkende staat van dienst en dito gezin. De vuurwerkramp in Enschede is de voorbode een explosie binnen het gezin. 

Music of Sting & The Police
De voorstelling ‘The Music of Sting & The Police’ van Legends Remastered is te zien op donderdag 3 maart, aanvang 20.00 uur. Een spectaculair theaterconcert, geheel gewijd aan de muziek van Sting en zijn legendarische band The Police. De veelzijdigheid, waarmee Sting in de loop der jaren zo beroemd geworden is, vormt de basis voor een unieke avond met rock, pop, klassiek, jazz en alles ertussenin.

Maartje en Kine
De voorstelling ‘Speelbeesten II’ van Maartje en Kine is te zien op donderdag 3 maart, aanvang 20.15 uur. Met ‘Speelbeesten II’ maken Maartje & Kine van de coronanood een deugd. Afgelopen winter stapten ze in hun busje en reden naar Kines thuisland Noorwegen. Geïnspireerd door een sneeuwwitte wereld, waar corona niet leek te bestaan, schreven ze over onderwerpen die ze tot dan toe niet aandurfden - die ontbrekende kinderwens, ontspoorde liefdes en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders

Martijn Koning
De voorstelling ‘Koning van de Toekomst’ van Martijn Koning is te zien op vrijdag 4 maart, aanvang 20.00 uur. Martijn Koning heeft het niet zo op gedwongen pauzes. Voor een stuiterbal als Martijn iets totaal tegennatuurlijks. Hij probeerde het heus; stil staan, stil zitten, mond even dicht, tijdens de Corona. Maar mèn wat is dat moeilijk. Van schrik begon hij de Knorrepodcast, niet alleen een succes, maar ook een groot feest. Toch is hij dolblij dat hij weer op tour gaat! Zijn hoofd staat niet stil; als een pinball machine vuurt hij zijn grappen en zeer komische observaties op zijn publiek af. Hij heeft geheid de ‘hoogste grapdichtheid-garantie’; 80 minuten pure stand-up comedy.

The Radiators
Het vrijdagavond vestzakconcert van The Radiators is op vrijdag 4 maart, aanvang 21.30 uur. The Radiators spelen een mix van Classic Rock & Nederpop en trekken de aandacht met een heel eigen geluid. Hun muziek golft van De Dijk (de gelijkenis van de stem van zanger Jan-Marc met de stem van Huub is verbluffend!) naar Elvis Presley, Lynyrd Skynyrd, Lee Towers, Eric Clapton, Johnny Cash, Polle Eduard, The Rolling Stones, Het Goede Doel, The Doors, B.B. King, The Proclaimers, Joe Cocker & The Scene. Om maar even een paar namen te noemen…

Mooi Wark
De voorstelling ‘Dit is ‘t’ van Mooi Wark is te zien op zaterdag 5 maart, aanvang 20.00 uur. Voor mensen die Mooi Wark wel kennen en denken ‘dat kan toch niet? Dat kan nooit, stil zitten en luisteren.’ Dat dachten ze zelf ook. Maar in 2018 hebben ze een aantal shows gedaan als try-out. En dat smaakt voor zowel de band als het publiek naar meer.

Andries Tunru
De voorstelling ‘In theorie’ van Andries Tunru is te zien op zaterdag 5 maart, aanvang 20.15 uur. In zijn tweede programma haalt Andries Tunru -winnaar van onder andere de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten- zijn psychologiediploma onder het stof vandaan. Met zichzelf als welwillend onderzoeksobject neemt hij het mens-zijn stevig onder de loep. Met slimme grappen, een aanstekelijke energie en vlijmscherpe improvisaties ontleedt hij opgewekt zijn - en daarmee onze - binnenwereld.

Ya, dat is iets Indisch
De voorstelling ‘Ya, dat is iets Indisch’ met onder anderen Ricky Risolles & Wieteke van Dort is te zien op zondag 6 maart, aanvang 14.00 uur. Na het overweldigende succes van de eerste reeks optredens gaat cabaretier Ricky Risolles, wereldberoemd onder de do’s en Indo-lovers, door het land met zijn langverwachte theatershow ‘Ya, dat is iets Indisch…’. Door middel van veel grappen, verhalen, Wieteke van Dort en topmuzikanten, zal Ricky zijn kijk op zijn Indisch-zijn laten horen aan eenieder die ‘gila’ (gek) genoeg is om te luisteren.

Ook te zien
Oorlogswinter op 9 maart.
Omdenken op 10 maart.
Rapalje op 11 maart.
Wim Daniëls op 12 maart.
In het licht op 16 maart.
Stef Bos op 17 maart.
Hans Luiten op 18 maart.
Festen op 18 maart.
OG3NE op 19 maart.
The Hillybilly Moonshiners op 19 maart.
Ivo de Wijs op 22 maart.
Daniël Lohues op 23 maart.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

The Music of Sting & The Police
Giethoorn Wethouder Bram Harmsma opent de beweegroute
Nieuwe beweegroute in Giethoorn feestelijk geopend Met video 5 uur geleden
Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 14 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk gisteren
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 24 apr, 11:30
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 24 apr, 09:29