Jasper Krommenhoek
Jasper Krommenhoek Foto: Aangeleverd

Jasper Krommenhoek wint twee keer brons op jeugd NK

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERWOLD - Jasper Krommenhoek (2003) heeft op het NK voor A-junioren van 18 tot 20 februari in Enschede twee bronzen medailles gewonnen op de lange afstanden. Zowel op de 3 kilometer als de 5 kilometer eindigde het Sporttalent van het Jaar 2020/2021 van Steenwijkerland op het podium. 

“Het ging supergoed,” vertelt Jasper aan de telefoon. De schaatser uit Steenwijkerwold verwachtte op de 3 kilometer de meeste concurrentie omdat de tijden van de andere deelnemers in vorige wedstrijden dicht bij elkaar lagen. Zijn rit tegen Stan van Vliet uit Oudewater won hij in een tijd van 3.55,59. Op de 5 kilometer moest Jasper het opnemen tegen Stijn van de Bunt uit Amersfoort. Deze rit verloor Jasper, maar zijn tijd van 6.45,61 was goed genoeg voor de bronzen plak. Verder kwam hij nog uit op het onderdeel Teamsprint. 

Ambitieuze doelen
Het Jeugd NK was het laatste toernooi voor Jasper van het schaatsseizoen 2021/2022. Het volgend seizoen komt hij voor de laatste keer uit in de juniorenklasse. Over zijn ambitieuze doelen daarvoor zegt hij: “Vorig seizoen heb ik me niet geplaatst voor de Worldcups en het WK voor junioren, daarom hoop ik me volgend seizoen daarvoor wel te plaatsen.” Verder zou hij graag bij de kampioenschappen op een hoger treetje van het podium willen komen. Hij gaat dus voor goud!

Sporttalent
Jasper komt uit een sportieve familie. Dat bleek de afgelopen jaren bij de Sportverkiezingen van Steenwijkerland. Zijn grootvader, Jan Brassien, werd in 2019 verkozen tot Plussporter. Zijn vader Dick Krommenhoek is trainer van ‘d Olde Veste ‘54. Dat team werd genomineerd in de jaren 2020/2021 voor Sportploeg. En Jasper zelf werd voor die jaren verkozen tot Sporttalent. Hij was trouwens niet bij de Sportverkiezingen op 14 februari aanwezig. “Ik wilde daar niet heen omdat ik toen vlak voor het NK zat en voorkomen dat ik ergens corona zou oplopen,” verklaart Jasper. Via de livestream hoorde hij tot zijn verrassing zijn naam noemen. “Toch zonde dat ik er niet bij was,” zegt hij achteraf.


Jasper Krommenhoek (boven) bij het NK voor senioren
Buurttafel in Oss
Buren ontmoeten buren: Derde editie Week van de Buurttafel in juni Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
In Westerveld worden minste fietsen gestolen in de gehele provincie Drenthe Westerveld 7 uur geleden
Afbeelding
Droomuitslag voor Vledderveen tijdens opening Corsoseizoen in Frederiksoord Westerveld 8 uur geleden
Afbeelding
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Luttelgeest Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 21 uur geleden
Uitzicht van de watertoren in Sint Jansklooster
10-jarig jubileum watertoren Sint Jansklooster: gratis toegang Steenwijkerland 21 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport gisteren
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 19 apr, 14:00
Spelers en staf van VV Jubbega leggen zich niet neer bij de beslissing van het bestuur -
Nieuwe ontwikkeling: de spelers en trainer van VV Jubbega willen seizoen afmaken Sport 19 apr, 12:38