Afbeelding
Foto: Pixabay

Sociale duurzaamheidslening helpt met energie besparen

Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - De energieprijzen stijgen, de kosten voor gas en elektra zijn hoog. Door uw woning te verbeteren, kunt u energie besparen. En energie die u bespaart, hoeft u niet te betalen. Heeft u geen geld om uw woning te verbeteren? Gemeente Steenwijkerland heeft een sociale duurzaamheidslening voor inwoners met een laag inkomen.

Wethouder Tiny Bijl: “U kunt een renteloze lening afsluiten bij de gemeente. De lening is minimaal € 500 en maximaal € 18,500. Met dit geld kunt u uw huis aanpassen en verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen zonnepanelen, dubbel glas of het isoleren van uw huis. Zo kunt u prettiger wonen én krijgt u een lagere energierekening.”

Lening aangepast
De sociale duurzaamheidslening bestond al, maar is aangepast. Eerder was het startbedrag van de lening € 1.500. Dit is verlaagd naar € 500. Verbeteringen aan een woning hoeven niet heel groot te zijn. Alle kleine beetjes helpen. De lening is voor inwoners van de gemeente Steenwijkerland met een huur- of koopwoning, die een inkomen van maximaal 150% van het sociaal minimum hebben.

Andere mogelijkheden
Tiny Bijl: “Gemeente Steenwijkerland wil inwoners de kans geven om fijn en goedkoper te wonen. Energie besparen is daar een eerste en belangrijke stap in. Komt u niet in aanmerking voor deze sociale duurzaamheidslening? Er zijn meer regelingen en subsidies. Neem hiervoor een kijkje op onze website of van het Duurzaam Bouwloket.”

Giethoorn Wethouder Bram Harmsma opent de beweegroute
Nieuwe beweegroute in Giethoorn feestelijk geopend Met video 4 uur geleden
Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 13 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 22 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur gisteren
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 24 apr, 09:29