Burgemeester Rob Bats en Rochelle Lok onthullen het bord
Burgemeester Rob Bats en Rochelle Lok onthullen het bord Foto: René Wiegmink

Boerderijwinkel Lok is officieel geopend

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

ONNA - Burgemeester Rob Bats heeft vrijdagmiddag 25 februari de Boerderijwinkel van Bert Blok en zijn vrouw Migalda officieel geopend. Een aangrijpende brief van Migalda bracht hem in contact met de familie Lok.

Samen met Rochelle Lok (15) trekt Rob Bats vrijdagmiddag een stuk landbouwplastic van het bord dat voor de boerderij staat. Bats trekt daarvoor speciaal de laarzen met maat 49 aan, die hij van een bode op het gemeentehuis heeft geleend. Daarna nemen de genodigden een kijkje binnen in de boerderijwinkel. Migalda geeft de burgemeester nog een pakketje met producten die in de winkel verkrijgbaar zijn. Naast vlees van de eigen vleeskoeien, vind je daar ook zuivel, sap, aardappels en jam van collega-ondernemers uit de regio. Boer Bert wijst in de diepvries naar de verschillende vleesproducten. “Dit is van de tweede koe die we hebben laten slachten: runderlappen, gehakt, hamburgers, sauzijnen,”somt hij op. In de zomer is hier verder nog ijs verkrijgbaar. Er zijn ook nog plannen voor een Rustpunt.

Vleeskoeien

Bats prijst het echtpaar dat ze hun bedrijfsvoering hebben aangepast en zichzelf zo toekomstperspectief hebben gegeven. Boer Bert besloot immers om drie jaar geleden zijn melkvee te verkopen en over te schakelen naar vleeskoeien. Daarvan staan er nu 25 achter in de wei. Vleeskoeien kan hij beter combineren met zijn parttime baan. Met de boerderijwinkel hoopt het echtpaar nog wat extra inkomsten te krijgen. “Het is mooi dat jullie gekeken hebben naar andere invullingen van jullie boerenbedrijf en dat met een boerderijwinkel verbreed hebben,” zegt Bats. Deze winkel is trouwens al sinds januari geopend, maar vanwege corona was het nog niet gekomen van een officiële opening.

Aangrijpende brief

Bats vertelt in zijn speech dat een brief van Migalda hem in contact heeft gebracht met de familie Lok. Daarin schreef zij dat ze een secretaresseopleiding volgde, maar geen stage of werk kon vinden. “Die brief greep mij zo aan, dat ik Migalda heb uitgenodigd voor een lunch om hier verder over te praten,” zegt Bats. Hij zegt dat hij haar geen baan kan aanbieden op het gemeentehuis, maar wel een stageplek. “Tijdens het lunchgesprek vertelde ik de burgemeester ook over onze boerderijwinkel, waarna hij zei dat hij de winkel wel wilde openen,” completeert Migalda het verhaal. Naast haar stage, helpt ze nu ook in de boerderijwinkel. 

Boerderijwinkel Lok is gevestigd aan de Burgemeester Stroinkweg 117 in Onna. Elke woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag is de winkel geopend.

Burgemeester Rob Bats heeft het welkomstbord van Boerderijwinkel Lok in Onna onthuld.
Afbeelding
Burgemeester Rob Bats houdt een openingswoordje
Burgemeester Rob Bats heeft het welkomstbord van Boerderijwinkel Lok in Onna onthuld.
Burgemeester Rob Bats doet inkopen in de Boerderijwinkel
De avond van BGL is goed bezocht
BuitenGewoon Leefbaar organiseert succesvolle thema-avond over alcohol en drugs in Steenwijkerland Algemeen 2 uur geleden
Ina Haveman -
Raadspraat deel zes door Ina Haveman Politiek 4 uur geleden
Riet is wintergoud
Meer inzicht in wisselende waterpeilen nodig voor natuuropgave De Wieden Steenwijkerland 6 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 6 uur geleden
Het verloren transport
Laatste film van dit seizoen: 'Het verloren transport' in Filmhuis Oldemarkt Cultuur 7 uur geleden
Wilma Wuite met haar boek 'IJskelder'
Wilma Wuite uit Giethoorn staat op shortlist The Indie Awards: 'Ik ben flabbergasted' Cultuur Insta-Dekop 20 uur geleden