SVBS/VHK won van De Blesse
SVBS/VHK won van De Blesse Foto: Aangeleverd

Vrouwenvoetbal vierde weekend van februari: SVBS/VHK komt dit jaar voor het eerst in actie

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - Het vrouwenvoetbal leverde afgelopen weekeinde weer een aantal leuke wedstrijden op. Zo verloor Steenwijk maar nipt bij de nummer twee van de ranglijst DESZ. In de vijfde klasse kwam SVBS/VHK voor het eerst in actie dit jaar. Daarbij was de Blesse de tegenstander en ondanks dat het wedstrijdritme ontbrak wist de koploper uit Belt Schutsloot/Sint Jansklooster wel met 3-1 te winnen. Het tweede vrouwenteam van Oldemarkt maakte er in eigen huis een doelpuntenfestijn van. 

Steenwijk V1 verliest onnodig
Voor de rust was de thuisclub beter maar na de thee had Steenwijk de zaak op orde en kreeg het meerdere goede mogelijkheden om de 2-1 achterstand goed te maken. DESZ, de nummer twee op de ranglijst, kwam vroeg in de wedstrijd op 1-0 maar een overtreding binnen de zestien leverde Steenwijk een strafschop op. Cheyenne Kingma liet de keepster van DESZ geheel kansloos 1-1. Een verdedigingsfout wist DESZ uit te buiten en opnieuw keek Steenwijk tegen een achterstand aan. Na de 2-1 stand halverwege was Steenwijk beter bij de les en dicteerde de wedstrijd. Maar ondanks de kansen wist Steenwijk niet op gelijke hoogte te komen. Ondanks de nederlaag blijft de ploeg van Rik Kingma op een keurige vierde plaats van de ranglijst staan.

SVBS/VHK verslaat De Blesse
De koploper uit de vijfde klasse blijkt de zaken goed op orde te hebben. Want hoewel het wedstrijdritme ontbrak, won SVBS/VHK V1 overtuigend van De Blesse V1. Het was een bijzondere wedstrijd, niet alleen omdat er lang niet gespeeld was. De trainer van het eerste herenteam, Arjan Zomerdijk, was scheidsrechter en daarnaast maakte Joëlle Jonkman, na de geboorte van haar dochter, weer haar rentree. SVBS/VHK zette vanaf het begin druk en daar had tegenstander de Blesse het lastig mee. Anne Ruiter en La-vie Rook wisten de thuisclub op 2-0 te brengen. De Blesse kwam wel terug, een slippertje van de keepster, maar dat was één van de weinige wapenfeiten die de thuisclub toestond. Na de rust was SVBS/VHK ook oppermachtig maar speelde het slordig. De eindstand werd door Anne Ruiter op 3-1 bepaald.

Doelpuntenfestijn in Oldemarkt
Het was tijdens het leuke duel in Oldemarkt moeilijk om de tussenstand bij te houden, want het regende doelpunten. Dian Jonkers opende de score nog wel voor de thuisclub, maar vervolgens was Genemuiden heel effectief. In korte tijd was het 1-4. Maar vervolgens was het de beurt aan Oldemarkt om de gashendel open te draaien. Lotte Dekker, Manon Poelsema en Femke Schoonhoven wisten te scoren en daarmee de stand weer in evenwicht te brengen. Na de rust trok Oldemarkt vel van leer en twee treffers van Manon Poelsema leverden een 6-4 voorsprong op. Nadat ook Dian Jonkers haar tweede treffer had gemaakt leek het duel gespeeld, maar niets was minder waar. Genemuiden maakte het duel spannend en kwam terug tot 7-6. Daar bleef het gelukkig bij en pakte Oldemarkt een mooie overwinning.

Steenwijkerwold V3 speelt gelijk
Steenwijkerwold V3 en Ruinerwold V1 maakten er een spannende wedstrijd van. Lisette Mosterman opende de score voor Steenwijkerwold en dat was ook meteen de ruststand. Na de thee leek het dubbeltje de goede kant op te vallen voor Steenwijkerwold, want Desiree Vedder wist de ploeg op een ruimere voorsprong te zetten. Opeens was alle lijn uit het spel van Steenwijkerwold en de thuisclub profiteerde gretig. De mindere periode van Steenwijkerwold leverde de thuisclub een 3-2 voorsprong op. Maar Steenwijkerwold gaf niet op en wist, via Joice Wesselink, in de slotminuten een terecht gelijkspel uit het vuur te slepen: 3-3.

De wedstrijd van Oldemarkt V1 tegen Tonego werd afgelast

De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland gisteren
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 24 apr, 13:30
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 24 apr, 11:30