Villa Rams Woerthe
Villa Rams Woerthe Foto: Arjan Bronkhorst

Rams Woerthe zoekt kernvrijwilligers

· leestijd 1 minuut Algemeen

STEENWIJK - Villa Rams Woerthe in Steenwijk, ook wel het Downton Abbey van Overijssel genoemd, zoekt enthousiaste kernvrijwilligers, die de vele duizenden bezoekers per jaar gastvrij willen ontvangen. 

Bezoekers die aanbellen bij Villa Rams Woerthe zijn op bezoek bij de familie Tromp Meesters in 1899. Die sfeer ademt het huis. Als kernvrijwilliger heb je hierin een belangrijke taak. Naast het gastvrij ontvangen van bezoekers ben je verantwoordelijk voor het openen en afsluiten, het reilen en zeilen in het Museumhuis, treedt je op bij calamiteiten, en ben je het aanspreekpunt voor collega-vrijwilligers. Je zorgt er mede voor dat de bezoekers terugkijken op een fijn bezoek. 

Twee dagdelen per week
Je brengt goede sociale en communicatieve vaardigheden met je mee en bent pragmatisch en dienstverlenend ingesteld. Als kernvrijwilliger ben je twee dagdelen per week beschikbaar en bij voorkeur in het weekend. Specifieke voorkennis is niet nodig. Interesse in architectuur en/of de regionale geschiedenis is gewenst. Je bent woonachtig in de regio Steenwijkerland. Je krijgt een vergoeding en een opleiding tot Bedrijfshulpverlener aangeboden.

Villa Rams Woerthe is geopend op dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.00 uur, met uitzondering van vrijdag. Vanaf april is het huis geopend tot 17.00 uur. Het huis is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Open jij binnenkort als gastheer/ -vrouw de deur van deze imposante villa? Mail of bel voor meer informatie en aanmelding naar Inge Osinga: i.osinga@hendrickdekeyser.nl of 06-12124838.

Meer informatie
Villa Rams Woerthe behoort tot de 100 mooiste panden van Nederland. De villa in jugendstil stijl is in 1899 gebouwd voor de welgestelde familie Tromp Meesters. Uniek is dat je het huis zelf mag ervaren en beleven, zoals de familie dat vroeger ook deed. Je mag alles aanraken en het meubilair gebruiken.

Rams Woerthe is gelegen aan de Gasthuislaan 2 en is eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser: hét nationale goede doel voor het behoud van monumenten. Al meer dan 100 jaar zet ze zich in voor het behoud van architectonisch of historisch waardevolle gebouwen en hun interieur in Nederland. De Vereniging doet dit door panden te verwerven en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. De zo opgebouwde collectie geeft een representatief beeld van de Nederlandse architectuur- en interieurgeschiedenis. 

De collectie omvat inmiddels 439 panden, waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, villa’s en raadhuizen, verspreid over heel Nederland. Vereniging Hendrick de Keyser is partner van de Vriendenloterij. Voor meer informatie zie: www.hendrickdekeyser.nl.

Afbeelding
In the Picture deel 24: de vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin Column 3 uur geleden
Raymond Ceulemans in actie
Glansrijke overwinning van Gert-Jan van der Veen op Raymond Ceulemans Sport 5 uur geleden
De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 6 uur geleden
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 23 uur geleden
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen gisteren
Afbeelding
2023 stabiel jaar voor Vitens, ondanks weersextremen Algemeen gisteren

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.